Un tort de inceput de toamna , usor , aromat si colorat. Din păcate n-am poze intermediare pentru ca n-am avut timp sa le fac, am fost in grabă mare, dar cu proxima ocazie am sa le adaug.
INGREDIENTE:
Formă
de tort cu diametru de 26 cm
Ptr.blat:
-125 g
unt
-125 g
zahăr
-4
gălbenușuri
-200 g
făină
-un
plic de praf de copt
Ptr.bezea:
-100 g
zahăr
-4
albușuri
-o
linguriță suc de lămâie
Ptr.cremă:
-500 g
iaurt
-200 ml
smântână de frișcă
-4
linguri de zahăr pudră
-8 foi
de gelatină
-1 ½
cană de piersici tăiate cubulețe
-sucul
de la ½ de lămâie
MOD DE
PREPARARE:
1.Amestecați făina cu praful de copt
2.Frecati untul cu zahărul,spumă, adăugați pe
rând gălbenușurile bătute spumă și ele, apoi adăugați făina.
3.Turnați aluatul obținut într-o formă cu
pereți detașabili, cu fundul tapetat cu hârtie de copt și coaceți 15 minute în
cuptorul preîncălzit la 180*C (foc mediu)
4.Intretimp bateți albușurile spumă, împreună
cu zahărul și zeama de lămâie.
5.Scoateți blatul din cuptor, adăugați
albușurile deasupra și puneți la loc în cuptor și mai coaceți 25 de minute,
până albușurile sunt frumos aurite deasupra.
6.Intretimp înmuiați foile de gelatină în apă
rece 15 minute, apoi puneți-o la bain marie cu 3-4 linguri de apă, până se
dizolvă gelatina.Luați vasul de pe foc.
7
.Bateți frișca, apoi adăugați-o la iaurtul amestecat cu zahărul și cubulețele
de piersici, sucul de lămâie . Turnați compoziția gradual peste gelatina
topită, amestecând continu.
8.Tăiați blatul racit în două, potriviți pe lângă primul blat inelul detașabil și turnați crema deasupra. Dați la rece pentru 3-4 ore ,
până se întărește crema ( se poate răci mai repede la congelator,jumătate de
oră,apoi la frigider.Astfel se scurtează timpul de închegare al cremei)
9.După
ce crema s-a întărit, desfaceți cu grijă inelul și așezați al doilea blat,cel
cu bezeaua deasupra.
Decorați cu felii de piersici înmuiate în gem
de caise,pentru a nu se oxida și frunze de mentă.
Savurați cu poftă !
Delicios si aratos tortul tau.
RăspundețiȘtergereMultumesc Valentina!
RăspundețiȘtergere