Se apropie Moș Nicolae și Crăciunul, iar prăjiturelele astea sunt pline de aromele Crăciunului.Așa de fain mirosea în casă când le-am copt, că-mi venea să împodobesc și bradul !Rețeta o am de la buna mea prietenă, Sorina, care are darul de a descoperi numai rețete de dulciuri grozave, de proveniență americană. Avea printre ingrediente și piper măcinat, un sfert de linguriță, dar pe ăsta l-am sărit, n-am avut curaj să-l pun. Biscuiții ies fragezi și aromați si se păstrează așa câteva zile , nu se intăresc, drept care eu zic că merită încercați.
INGREDIENTE:
Măsura
cană = 240 ml
-3 căni
de făină
-o
linguriță bicarbonat de sodiu
-1/2
cană zahăr brun
-3/4
linguriță scorțișoară
-3/4
linguriță praf de ghimbir
-1/4
linguriță de ienibahar măcinat
-1/2
linguriță sare
-170 g
unt
-2/3
cană melasă sau miere
-un ou
MOD DE
PREPARARE:
1.Se
cern împreună făina, bicarbonatul, scorțișoara, ghimbirul, ienibaharul, sarea.
2.Se freacă
spumă untul cu zahărul, apoi se adaugă oul și mierea sau melasa.
3.Se
adaugă treptat ingredientele uscate peste cele umede, se mixează. Aluatul
rezultat se împarte în două, se acoperă cu folie de plastic și se dă la rece pentru cel puțin 2 ore.
4.Se
întinde aluatul în foaie de 5-6 mm, se decupează forme după dorință și se coc
în tavă tapetată cu hârtie de copt, la 180*C(foc mediu) timp de 8-12 minute,
depinde de grosimea aluatului întins.
5.După
ce se răcesc se decorează după preferință sau se pudrează cu zahăr
vanilat.
Poftă bună!
Sfat: Dacă decupați tot aluatul odată, așezați
prăjiturele în tăvi și cele care nu sunt în cuptor la copt, țineți-le la rece
în frigider.
Absolutely gorgeous and recipe looks delish!
RăspundețiȘtergereThx !
Ștergere