Dintre diversele variante de spaghete cu dovlecei, asta e cea care îmi place cel mai mult, așa că v-o propun și vouă, pentru că merită încercată. Dacă folosiți zucchini în loc de dovlecei, farfuria va fi și mai arătoasă.
INGREDIENTE:
-400 g
spaghete
-2
dovlecei tăiați cubulețe
-un
ardei mare roșu tăiat cubulețe
-un
ardei iute curățat de semințe și tocat
-4
căței de usturoi zdrobiți
-4
linguri de parmezan ras
-sare,
piper după gust
-200 ml
smântână lichidă
-un
pahar de vin alb sec
-2
linguri de mărar tocat
-cozile
de la 3 cepe verzi tocate
MOD DE
PREPARARE:
1.Se
pun spaghetele la fiert în apă cu sare conform indicațiilor de pe ambalaj
2.Intretimp, într-o tigaie încăpătoare, căliți
ardeii, dovleceii.Când sunt aproape gata adăugați usturoiul zdrobit, vinul,
lăsați să fiarbă împreună 1-2 minute până se evaporă alcoolul, adăugați
smântâna, mărarul, asezonați, mai dați un clocot și stingeți focul.
3.Adăugați spaghetele fierte.Dacă sosul vi se
pare prea gros îl puteți subția cu puțină apă fierbinte în care au fiert
spaghetele.
4.
Serviți spaghetele presărate cu cozi de ceapă verde și parmezan.
Poftă
bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu