joi, 6 noiembrie 2014

Gulas de vitel


 A venit vremea mâncărurilor de vreme rece. Așa că un gulaș, cu aromele lui speciale , îți merge la suflet... și-ți încălzește și picioarele.De data asta l-am făcut cu cartofi, dar foarte bine, dacă nu vreți cartofi, puteți să faceți găluști de făină cu ou, sau puteți sa punețși una si alta. Cât despre iuțeală, bineînțeles că este după gustul fiecăruia. 

 INGREDEINTE:
 -un kg ceafă de vițel tăiată cuburi
 -4 cepe mari tocate
 -4-5 căței de usturoi tocați
 -un praz tăiat rondele
 -2 ardei roșii tăiați cubulețe
 -un morcov mare tăiat rondele sau ras
 -o rădăcină de pastârnac rasă
 -un ardei iute tocat
 -o lingură cu vârf de boia dulce
 -o lingură rasă de chimen măcinat
 -o lingură rasă de coriandru măcinat
 -1,5 kg cartofi tăiați cuburi
 -2 cutii de roșii decojite tăiate cubulețe
 -2 l de apă fierbinte
 -o linguriță de zahăr
 -2 foi de dafin
 -sare, piper după gust
 -o legătură de pătrunjel verde tocat
 
 MOD DE PREPARARE: 
 1.Încingeți uleiul într-o cratiță cu fundul gros, adăugați cuburile de carne și rumeniți-le, apoi înăbușiți-le până ce apa conținută se evaporă și rămâne din nou uleiul.


 2.Adăugați ceapa, prazul și ardeii, căliți împreună, adăugați legumele, mai căliți un minut, adăugați boiaua, chimenul, coriandrul, căliți 1-2 minute apoi stingeți cu 2 litri de apă fierbinte și fierbeți înăbușit, la foc mic.
 3.Când carnea este aproape fiartă, adăugați cartofii, roșiile, zahărul, asezonați cu sare, piper.Dacă e nevoie mai adăugați puțină apă, dar aveți grijă să nu adăugați prea multă.Fierbeți încă vreo jumătate de oră. Carnea trebuie să fie fiartă, cartofii de asemenea, iar sosul trebuie să fie grosuț. Gustați și asezonați dacă mai este necesar.

 4.Serviți presărat cu pătrunjel verde tocat, cu ardei iute alături și eventual o lingură de smântână.


 Poftă bună ! 

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...