Un aperitiv care mie mi-a plăcut foarte mult.Se face repede și se consumă și mai repede."Dovleceii" pot fi făcuți și mici, de dimensiunea unei îmbucături, asta dacă aveți musafiri mai mulți.Din cantitățile de mai jos ies 6 dovlecei de dimensiunea unei chiftele mai mari.
INGREDIENTE:
-100 g
ricotta
-125 g
făină
-100 g
unt
-60 g
parmezan
-6
semințe de fistic
-un ou
pentru uns
-Ptr.sos:
-un
ardei gras mare roșu
-un
cățel de usturoi
-o
lingură de ulei
-fulgi
de ardei iute (opțional)
-o
lingură de smântână
-sare,
piper după gust
MOD DE
PREPARARE:
1.Frământați un aluat din ricotta, făină, unt,
parmezan și sare.Împachetați în folie și dați la rece pentru 30 de minute.
2.Intretimp preparați sosul: coaceți ardeiul
gras, curățați-l de pieliță și pasați-l împreună cu usturoiul, o lingură de
ulei și smântâna. Asezonati cu sare, piper și fulgi de ardei iute dacă doriți.
3.Din
aluatul rece se fac 6 bile. Se aplatizează puțin fiecare bilă, dându-i o formă
de dovleac.Așezați în mijlocul fiecăreia o sămânță de fistic, ungeți cu ou
bătut cu puțin lapte, așezați pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coaceți
în cuptorul încins la 200 *C , puțin peste mediu, timp de 20-30 de minute
3.Serviți alături de sosul de ardei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu