sâmbătă, 12 septembrie 2015
Lipie cu susan
Am întârziat cam mult, cu postarea pentru Provocarea secretă, dar am avut o vară plină. Margareta a fost gazda lunii iulie..Da, știu că acum suntem în septembrie, dar cum v-am spus , am avut o vară plină ,așa că acum a venit rândul rețetelor restante. Margareta mi-a alocat blogul Ceraselei de unde mi-am ales rețeta.Vă invit și pe voi să-i vizitați blogul, pentru că veți găsi multe rețete interesante, cum am gasir și eu, mai ales că ea trăiește în emiratele arabe.
Rețete ei o găsiți aici. Eu am făcut cantitate dublă și pentru că întotdeauna depinde de făină, cantitățile mele sunt puțin diferite, la aceeași cantitate de apă. Au ieșit niște lipii tare bune : crocante la exterior și pufoase la interior. Prima am mâncat-o pe loc, călduță, cu unt și ceapă roșie.
INGREDIENTE:
Ptr. 6 lipii
-550 g făină albă
-400 g apă călduță
-un pliculeț de drojdie uscată ,7 g
-2 lingurițe zahăr
-o linguriță sare
-o lingură ulei de masline+ 2 linguri pentru uns lipiile
-semințe de susan alb și negru
MOD DE PREPARARE:
1.Se pune în vasul mixerului, sau într-un vas mai mare, dacă frământați de mână,apa călduță, zahărul și drojdia.Se amestecă să se topească zahărul și drojdia, apoi se lasă amestecul deoparte10 minute.
2.Se cerne făina împreună cu sarea.
3.După cele 10 minute,se adaugă făina și se începe frământarea. Se încorporează și uleiul de măsline. Se frământă aproximativ 10-15 minute, până se obține o cocă elastică, dar cu o consistență destul de moale.
4.Se presară coca și pereții vasului cu făină, se acoperă și se lasă la dospit o oră, într-un loc ferit de curenți de aer.
5.După ce a dospit se pune aluatul pe suprafața de lucru bine infainata și se împarte aluatul în 6 părți.Cu mâinile infainate se formează 6 bile, apoi se aplatizează cu palma sau cu un sucitor, la dimensiunea unei palme deschise.
6.Se așază lipiile în tăvi acolerite cu hârtie de copt (mie mi-au intrat 3 într-o tavă de aragaz), se ung lipiile cu ulei de măsline, se presară cu semințe de susan și se mai lasă la dospit în tavă, timp de 20-30 de minute.
7.Se coc în cuptorul preicalzit la 210 *C, timp de 25-30 de minute sau până ce sunt aurii.După ce s-au copt, se lasă la răcit pe un grătar.
Poftă bună !
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
I am extremely impressed with your writing skills as
RăspundețiȘtergerewell as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you modify
it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing,
it's rare to see a nice blog like this one nowadays.
Stop by my web-site :: Fat Crusher System Reviews
Thanks for visiting!
Ștergere