luni, 4 aprilie 2016

Biscuiti marmorati cu vanilie si flori de hibiscus


De mult caut o reteta de biscuiti cu unt, care sa se apropie la gust de niste biscuiti care imi placeau mie tare mult in copilarie, si se chemau biscuti Steluta.De data asta am incercat reteta prietenei mele Dana.Si pentru ca primisem de la alta prietena ,Adriana, flori de hibiscus, le-am combinat si am facut acesti biscuiti marmorati.

 INGREDIENTE:
 -100 g unt 80 % grăsime ,la temperatura camerei
 -90 g zahăr pudră
 -170 g făină cernută
 -un ou rece
 -un praf de sare
 -o lingură extract de vanilie sau zahăr vanilat sau esență de vanilie, ce va place
 -coajă de vanilie măcinată (facultativ)
 -2 linguri ceai de flori de hibiscus măcinate
 -coja rasă de la o lămâie

 MOD DE PREPARARE:
 1.Florile de hibiscus se mărunțesc, se pun într-un bol mic și se toarnă pe ele 3 linguri de apă fierbinte. Se lasă la infuzat până se răcește complet.
 2.Se freacă untul spumă, împreună cu zahărul, apoi se adaugă oul rece, vanilia, făina cernută împreună cu sarea, se omogenizează.
 3.Se împarte aluatul obținut în două. Una din părți se adună într-o bilă, apoi se aplatizează , se învelește in folie de plastic și se dă la rece pentru minim 2 ore.
 4.A doua bucată de aluat se amestecă cu coaja rasă de lămâie și se adaugă 1-2 linguri de ceai infuzat de hibiscus și dacă e nevoie se mai adaugă o lingură de făină, dacă aluatul devine prea lipicios.Se strânge aluatul într-o bilă, se aplatizează și se dă și el la frigider pentru 2 ore.
 5.După cele 2 ore, se scot cele 2 bucăți de aluat, se lasă la temperature camerei 10 minute, apoi se amestecă ușor cu degetele, ca plastilina, pentru a obține un aluat marmorat.
 6.Aluatul obținut se întinde între două foi de hârtie de copt, în grosime cât mai uniformă de aprox 4 mm, apoi se așază pe o tavă și se mai dă la frigider 10 minute.
 7.Se scoate aluatul se decupează în forma dorită cu ajutorul formelor de biscuit date prin făină, se așază în tava de copt și se mai dă tava 10 minute la frigider.
 8.Se coc biscuiții în cuptorul preîncălzit la 180 *C, foc mediu, timp de cca 10 minute, după care se scot se lasă câteva minute să se răcorească în tavă, apoi se scot pe un grătar până se răcesc complet.
 9.Biscuiții pot fi păstrați în cutii etanșe tapetate cu prosop de hartie sau hârtie de copt.
 Sfat : Pentru a fi cât mai ușor de lucrat cu acest aluat, respectați timpii de stat la rece al aluatului. Din cantitățile menționate ies 15-25 de buc, depinde de dimensiune (între 4 și 8 cm diametru).
 Dacă faceți o cantitate mai mare, puteți să-i păstrați copți, în congelator, până la 90 de zile.


 Poftă bună !

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...