Dacă vă plac dovleceii, asta-i o rețetă foarte simplă și rapidă, care merită atenția voastră. Poate fi servită ca și aperitiv sau poate constitui, alături de o salată verde, chiar un prânz sau cină frugală, Sigur că dacă nu vă place cașul, puteți folosi brânza preferată. Dar dacă folosiți brânză sărată, nu mai sărați dovleceii înainte de frigerea pe grătar.
INGREDIENTE:
-2 dovlecei
zucchini sau obișnuiți
-150 g caș de oaie
-cozile de la 4 fire
de ceapă verde
-sare, piper după
gust
-ulei
MOD DE PREPARARE:
1.Tăiați dovleceii pe
lung, cu ajutorul unui cuțit de curățat legume. Tăiați cașul bastonașe la fel și cozile de ceapă.
2.Stropiți feliile de
dovlecei cu ulei și presărați-le cu sare și piper.
3.Frigeti dovleceii
pe grătar, pe ambele părți, apoi lăsați-i să se răcorească.
4.În funcție de
lățimea dovleceilor, puneți o felie sau două, ca să obținem o lățime de 5 cm.
La un capăt așezați bastonașele de caș și frunzele de ceapă verde, apoi rulați.
5.Așezați rulourile
într-o tavă termorezistentă unsă cu ulei, cu partea unde se termină ruloul în
jos, pentru a nu se desface. Coaceți în cuptorul încălzit la 180*C, timp de
15-20 de minute, până ce brânza începe să se topească și rulourile sunt ușor
rumenite.
6.Serviți calde
presărate cu mărar verde tocat.
Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu