luni, 11 aprilie 2016

Rulouri de dovlecei cu cas si ceapa verde




  Dacă vă plac dovleceii, asta-i o rețetă foarte simplă și rapidă, care merită atenția voastră. Poate fi servită ca și aperitiv sau poate constitui, alături de o salată verde, chiar un prânz sau cină frugală, Sigur că dacă nu vă place cașul, puteți folosi brânza preferată. Dar dacă folosiți brânză sărată, nu mai sărați dovleceii înainte de frigerea pe grătar. 

INGREDIENTE:
 -2 dovlecei zucchini sau obișnuiți
 -150 g caș de oaie
 -cozile de la 4 fire de ceapă verde
 -sare, piper după gust 
 -ulei

 MOD DE PREPARARE:
 1.Tăiați dovleceii pe lung, cu ajutorul unui cuțit de curățat legume. Tăiați cașul bastonașe  la fel și cozile de ceapă.
 2.Stropiți feliile de dovlecei cu ulei și presărați-le cu sare și piper.
 3.Frigeti dovleceii pe grătar, pe ambele părți, apoi lăsați-i să se răcorească.

 4.În funcție de lățimea dovleceilor, puneți o felie sau două, ca să obținem o lățime de 5 cm. La un capăt așezați bastonașele de caș și frunzele de ceapă verde, apoi rulați.
 5.Așezați rulourile într-o tavă termorezistentă unsă cu ulei, cu partea unde se termină ruloul în jos, pentru a nu se desface. Coaceți în cuptorul încălzit la 180*C, timp de 15-20 de minute, până ce brânza începe să se topească și rulourile sunt ușor rumenite.
 6.Serviți calde presărate cu mărar verde tocat. 



 Poftă bună !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...