vineri, 4 noiembrie 2016

Piept de pui cu conopida la cuptor


O mancare gustoasa si aromata fin cu coniac si tarhon.Cat despre modul de preparare nu pot sa spun decat ca este foarte simplu, dar rezultatul este remarcabil.

 INGREDIENTE:
 -2 piepturi de pui dezosate și fără piele
 -o conopidă (cca un kg)
 -200 g brânză telemea
 -2 căței de usturoi
 -200 ml smântână de gătit
 -o lingură de tarhon uscat mărunțit
 -30 ml coniac
 -3 linguri de pesmet
 -30 g unt
 -sare, piper după gust
 -parmezan ras
 -mărar verde tocat

 MOD DE PREPARARE:
 1.Se desface conopida în florete, se spală și se fierbe pe jumătate, la abur, 8 minute.Pieptul de pui se taie cubulețe.
 2.Intr-o tigaie încăpătoare, se rumenesc într-o lingură de ulei cuburile de carne, apoi se adaugă usturoiul zdrobit, se mai gătește un minut și se stinge cu coniacul. Se amestecă până dispar vaporii de alcool și se adaugă smântâna, tarhonul și brânza telemea rasă. Se amestecă până se topește brânza, se asezonează cu sare și piper și se închide focul.Se adaugă conopida fiartă de jumătate și se omogenizează.

 3.Se unge un vas termorezistent cu unt sau ulei și se toarnă compoziția de mai sus în el.
 4.Se rumenește într-o tigaie separată, pesmetul în puțin ulei.

 5.Se presară conopida cu pesmetul prăjit, se distribuie bucățele de unt deasupra și se rade parmezan.
 6.Se coace în cuptorul preîncălzit la 200 *C, până ce mâncarea este frumos rumenită.
 7.Se servește presărată cu mărar verde tocat.


 Poftă bună ! 

2 comentarii:

  1. Foarte des am mancat budinca de conopida, dar niciodata nu m-am gandit sa-i spun si pui. Cred ca mai am niste conopida prin frigider, maine asta mancam :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearca fara nici o grija, daca iti place conopida, eu zic ca nu are cum sa nu-ti placa felul aceste simplu si gustos de mancare.Si nu uita coniacul de la sos, care face diferenta.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...