O mancare gustoasa si aromata fin cu coniac si tarhon.Cat despre modul de preparare nu pot sa spun decat ca este foarte simplu, dar rezultatul este remarcabil.
INGREDIENTE:
-2 piepturi de pui
dezosate și fără piele
-o conopidă (cca un
kg)
-200 g brânză telemea
-2 căței de usturoi
-200 ml smântână de gătit
-o lingură de tarhon
uscat mărunțit
-30 ml coniac
-3 linguri de pesmet
-30 g unt
-sare, piper după
gust
-parmezan ras
-mărar verde tocat
MOD DE PREPARARE:
1.Se desface conopida
în florete, se spală și se fierbe pe jumătate, la abur, 8 minute.Pieptul de pui
se taie cubulețe.
2.Intr-o tigaie
încăpătoare, se rumenesc într-o lingură de ulei cuburile de carne, apoi se
adaugă usturoiul zdrobit, se mai gătește un minut și se stinge cu coniacul. Se
amestecă până dispar vaporii de alcool și se adaugă smântâna, tarhonul și
brânza telemea rasă. Se amestecă până se topește brânza, se asezonează cu sare
și piper și se închide focul.Se adaugă conopida fiartă de jumătate și se
omogenizează.
3.Se unge un vas
termorezistent cu unt sau ulei și se toarnă compoziția de mai sus în el.
4.Se rumenește într-o
tigaie separată, pesmetul în puțin ulei.
5.Se presară conopida
cu pesmetul prăjit, se distribuie bucățele de unt deasupra și se rade parmezan.
6.Se coace în
cuptorul preîncălzit la 200 *C, până ce mâncarea este frumos rumenită.
7.Se servește
presărată cu mărar verde tocat.
Poftă bună !
Foarte des am mancat budinca de conopida, dar niciodata nu m-am gandit sa-i spun si pui. Cred ca mai am niste conopida prin frigider, maine asta mancam :D
RăspundețiȘtergereIncearca fara nici o grija, daca iti place conopida, eu zic ca nu are cum sa nu-ti placa felul aceste simplu si gustos de mancare.Si nu uita coniacul de la sos, care face diferenta.
Ștergere