marți, 1 noiembrie 2016

Briose cu zmeura de Halloween Și dacă tot a fost Halloween-ul , am zis să fac niște brioșe decorate sub forma unor fantome simpatice.

INGREDIENTE  ( ptr.12 buc) :
- 230 g făină                                                                              
- un ou
- 60 g unt
- 170 ml lapte
- 150 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- un plic praf de copt
-coaja rasă de la o lămâie verde
-o lingură suc de lămâie verde
-un praf de sare
-36 buc fructe de zmeură
Ptr. decor:
-3 batoane de marzipan de 150 g(optional)
-gem de zmeură

MOD DE PREPARARE :
 1.Se freacă oul cu zahărul ,zahărul vanilat până se albeşte,se adăugă untul topit şi răcit, apoi laptele. Se omogenizează,apoi se adaugă făina cernută şi amestecată cu praful de copt.La sfârşit se încorporează coaja rasă și sucul de lămâie verde.


2.Se toarnă compoziţia în formele de muffins şi se coace în cuptorul preîncălzit la 180*(foc mediu) timp de aprox 25-30 de minute, sau până ce se auresc frumos şi trec proba scobitorii.


3.Decorul a fost făcut pentru sărbătoarea de halloween, transformând brioșele în niște fantome simpatice, cu ajutorul marzipanului întins foaie subțire pe un blat presărat cu zahăr pudră.Foaia se decupează apoi cu ajutorul unei forme rotunde de decupat sau cu ajutorul unui pahar cu gură mai largă. Se pun în mijlocul brioșei 2-3 bombonele rotunde lipite între ele cu unt, apoi se așază foaia decupată. Ochii și gura fantomei se pot face cu o scobitoare.
 4.Decorul este opțional. Le puteți servi simple, pudrate cu zahăr și eventual stropite cu gem de zmeură.


 Poftă bună! 

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...