Sunt tot felul de variante de conopidă și broccoli la cuptor, care între noi fie vorba sunt grozave, mai ales că mie îmi place foarte mult conopida. Aici aveți o variantă simplă, dar ceea ce o face mai bună este pesmetul amestecat cu ulei.Crusta ce se formează în cuptor, este tare gustoasă.
INGREDIENTE:
-o conopidă
-un buchet de
broccoli
-400 ml smântână de
gătit
-200 g telemea rasă
-2 linguri de mărar
uscat
-un ou bătut
-3 linguri de pesmet
-3 linguri de ulei
-30 g unt
-parmezan ras
-pătrunjel sau mărar verde
tocat
-sare, piper după
gust
MOD DE PREPARARE:
1.Se rup conopida și
broccoli în florete, se fierb de jumătate în abur sau apă sărată, timp de 7-8 minute.
2.Se unge o tavă cu
unt și se dispun floretele de conopidă și broccoli în ea.
3.Se amestecă
smântâna cu oul bătut, mărarul, telemeaua rasă, sare, piper.Se toarnă
compoziția peste conopidă și broccoli și se presară cu parmezan ras.
4.Se amestecă
pesmetul cu uleiul și se presară peste legume. Se dispun bucățele de unt
deasupra.
5. Se coace în
cuptorul preîncălzit la 180*C până ce conopida și pesmetul s-au rumenit , iar
conopida este pătrunsă.Se presară cu pătrunjel sau mărar verde tocat.
6.Se consumă caldă,
ca atare sau ca și garnitură la friptură.
Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu