Au venit căldurile și cine vrea să stea mult în bucătărie ? Nimeni, cred. Așa că pastele sunt una din soluțiile pentru o masă rapidă dar și gustoasă, hrănitoare și ușoară. Vă îndemn să încercați și varianta pe care v-o propun azi.
INGREDIENTE:
-500 g spaghete
-un avocado copt mare sau 2 mai mici
-100 g spanac
-2 căței de usturoi
-10 frunze de busuioc
verde
-coaja și sucul de la
o limetă
-30 ml ulei de masline
-150 g kaizer sau
bacon tăiat cubulețe
-50 g parmezan ras
-o mână de fulgi de
migdale
-pătrunjel verde
tocat
-sare, piper după
gust
MOD DE PREPARARE:
1.Baconul tăiat
cubulețe se prăjește într-o tigaie antiaderentă fără ulei.
2.În aceeași tigaie
se rumenesc ușor fulgii de migdale și se rezervă pentru mai târziu.
3.Se pun pastele la
fiert în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj.
4.Se pun în robotul
de bucătărie sau în blender avocado curățat de coajă și sâmbure, spanacul,
frunzele de busuioc, usturoiul, sucul și coajă rasă de la limetă, sare piper.Se
acționează robotul și se adaugă uleiul în fir subțire, până se formează o pastă. Se gustă și se asezonează dacă mai
este nevoie.
5.Se amestecă
spaghetele fierte și scurse cu pasta de avocado, se adaugă baconul prăjit și
parmezanul ras. Dacă e nevoie se mai adaugă un polonic din apa în care au fiert
pastele și se asezonează.
6.Spaghetele se
servesc presărate cu fulgii de migdale prăjite și pătrunjel verde tocat.
Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu