Dacă vă place lămâia ,asta e una din cremele pe care trebuie să le încercați. Este foarte versatilă și o puteți folosi într-o mulțime de dulciuri.Cum nouă nu ne place gustul foarte acru, am încercat până am găsit proporția de dulce-acru pe gustul nostru, Dacă vă place mai acră, măriți cantitatea de suc de lămâie.Țineți aproape pentru că vă voi prezenta și o delicioasă ruladă de albușuri care se face cu această cremă, inspirată tot de Mery Berry.
INGREDIENTE:
-3 ouă
-160 g
zahăr
-un
vârf de cuțit de sare
-10 g
amidon
-75 ml
suc de lămâie
-coaja
de la 3 lămâi
-50 g
unt
MOD DE
PREPARARE:
1.Amestecați ouăle cu zahărul până se albesc,
adăugați un praf de sare , amidonul, amestecați bine să se dizolve amidonul în
cremă.Adăugați coaja de la 3 lămâi și 75 ml suc de lămâie.Omogenizați.
2.Puneți amestecul într-o crăticioară cu
fundul gros (sau la bain marie, dacă nu aveți o crăticioară cu fundul gros), pe
foc mediu, amestecați continu până ce crema se leagă.Luați cratița de foc și
adăugați untul, amestecați și dați crema
la rece.
Sfat:
Puteți folosi această cremă în diferite deserturi la pahar, tarte, eclere,
biscuiți, triffle, mille-feuille,clatite,fursecuri, macarons, etc.
Crema se poate ține în frigider, într-o cutie
bine închisă, timp de 2-3 săptămâni.
cred...nu cred..sigur incerc reteta aceasta!
RăspundețiȘtergereAstept rezultatul !
RăspundețiȘtergere