luni, 21 mai 2018

Somon provensal cu pak choy si cartofi copti

   O rețetă simplă și savuroasă, mai ales din cauza semințelor de fenicul și a ierburilor de Provence, care  spre deosebire de cele italiene, conțin și lavandă. Rezultatul este o aromă proaspătă, dar discretă. 


 INGREDIENTE:
 -3 fileuri de somon
 -o lingură amestec de ierburi de Provence
 -1/4 de linguriță de semințe de fenicul zdrobite grosier
 -coajă rasă de la o lămâie
 -sare, piper după gust
 -6 pak choy
 -3 cartofi
 -2 căței de usturoi zdrobiți

 MOD DE PREPARARE:
 1.Cartofii se spală si se pun în cuptorul cu microunde pentru circa 20-25 de minute, depinde de dimensiunea catofilor, sau se coc în cuptor, dar va dura mai mult.

 2.Se ung cu ulei feliile de somon, se sărează se piperează, se presară cu amestecul de ierburi de Provence, semințele de fenicul și cu coajă rasă de lămâie.

 3.Se pune într-o tigaie antiaderentă o lingură de ulei, se încălzește și se frig fileurile de somon pe fiecare parte, timpul depinzând de grosime. Eu am fript 3 minute pe o parte și 2 minute pe partea opusă.Se scot și se rezervă la cald.

 4.Se spală și se lasă întreg pak choy-ul, apoi se trage într-o tigaie antiaderentă cu o lingură de ulei și usturoi zdrobit, până se înmoaie. Se presară cu ierburi de Provence.
 5.Se servesc feliile de pește alături de cartofii copți, pak choy și felii de lămâie.


 Poftă bună !

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...