miercuri, 25 iulie 2018

Chiftelute cu branza pecorino si sos tzatziki

 
 
  O cină de vară, dar nu numai, care se face relativ rapid și fără multă muncă. Practic în 15 minute, formarea chiftelelor și prepararea sosului sunt gata. Dacă nu găsiți brânză pecorino, puteți folosi orice cașcaval de oaie sau chiar brânză telemea de oaie mai tare, rasă. E drept că puteți folosi și brânza preferată. Sunt sigură că rezultatul vă va mulțumi. 

INGREDIENTE:
 Ptr. chiftele:
 -un kg de carne tocată amestec
 -o ceapă tocată mărunt
 -5 linguri de pesmet
 -2 ouă
 -o legătură mică de pătrunjel verde tocat
 -2 linguri de ketchup
 -o ceașcă de brânză pecorino romano rasă
 -sare piper după gust
 Ptr.sosul tzatziki:
 -5-6 linguri de iaurt grecesc
 -2 castraveți curățați de coajă și tocați mărunt
 -2 linguri de mărar tocat
 -un cățel mare de usturoi sau 2 mai mici
 -1/2 de ardei iute tocat
 -sare, piper după gust
 -2 linguri de ulei de măsline

 MOD DE PREPARARE:
 1.Se amestecă împreună toate ingredientele pentru chiftele, se omogenizează prin frământare.Se gustă și se asezonează după gust.
 2.Se formează chifteluțele sub formă de bile de aproximativ 3 cm diametru.
 3.Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se așază chifteluțele pe ea.
 4.Se coace în cuptorul preîncălzit la 200 *C, timp de aproximativ 25-30 de minute, până ce chifteluțele sunt frumos rumenite. Din 10 în 10 minute se întorc cu o furculiță sau paletă.
 5.Intretimp se prepară sosul amestecând toate ingredientele. Se gustă și se asezonează dacă mai este nevoie, apoi se pune într-un vas cu capac și se dă la rece până în momentul servirii.
 6.Chifteluțele se servesc stropite cu sos alături de garnitura și/sau salata dorită.
 Poftă bună !
 
Sfat: In  locul iaurtului grecesc puteți folosi un amestec de 4 linguri de iaurt natural și 2 de smântână .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...