O cină de vară, dar nu numai, care se face relativ rapid și fără multă muncă. Practic în 15 minute, formarea chiftelelor și prepararea sosului sunt gata. Dacă nu găsiți brânză pecorino, puteți folosi orice cașcaval de oaie sau chiar brânză telemea de oaie mai tare, rasă. E drept că puteți folosi și brânza preferată. Sunt sigură că rezultatul vă va mulțumi.
INGREDIENTE:
Ptr. chiftele:
-un kg de carne
tocată amestec
-o ceapă tocată
mărunt
-5 linguri de pesmet
-2 ouă
-o legătură mică de pătrunjel
verde tocat
-2 linguri de ketchup
-o ceașcă de brânză
pecorino romano rasă
-sare piper după gust
Ptr.sosul tzatziki:
-5-6 linguri de iaurt grecesc
-2 castraveți curățați
de coajă și tocați mărunt
-2 linguri de mărar tocat
-un cățel mare de
usturoi sau 2 mai mici
-1/2 de ardei iute
tocat
-sare, piper după
gust
-2 linguri de ulei de
măsline
MOD DE PREPARARE:
1.Se amestecă
împreună toate ingredientele pentru chiftele, se omogenizează prin frământare.Se gustă și se asezonează după gust.
2.Se formează
chifteluțele sub formă de bile de aproximativ 3 cm diametru.
3.Se tapetează o tavă
cu hârtie de copt și se așază chifteluțele pe ea.
4.Se coace în
cuptorul preîncălzit la 200 *C, timp de aproximativ 25-30 de minute, până ce
chifteluțele sunt frumos rumenite. Din 10 în 10 minute se întorc cu o furculiță
sau paletă.
5.Intretimp se
prepară sosul amestecând toate ingredientele. Se gustă și se asezonează dacă
mai este nevoie, apoi se pune într-un vas cu capac și se dă la rece până în
momentul servirii.
6.Chifteluțele se
servesc stropite cu sos alături de garnitura și/sau salata dorită.
Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu