INGREDIENTE :
ptr aprox 6 l ciorba
-cap de miel,gat,restul oaselor ce cad de la transarea mielului
-3 morcovi mari rasi
-1 pastranac ras
-1 radacina de patrunjel rasa
-1 radacina de telina mica,rasa
-1 legatura de stevie,taiata fasii
-1 ceapa tocata
-2 catei de usturoi
-cozile de ceapa verde si usturoi verde tocate,cam de la 3-4 legaturi
- bors dupa gust,sau alt agent de acrire :lamaie,otet
-1/2 legatura de tarhon verde sau 2 Lg (linguri) de tarhon uscat
-1 legatura leustean
-1 legatura patrunjel
-menta verde tocata,in momentul servirii
-aprox 300 ml smantana
-sare ,piper,ardei iute
MOD DE PREPARARE:
-capul lui Vasilica,curatat de tot ce trebuie :taiat nasul,curata fosele nazale si gura,,taiat urechile si curatate,scos ochii si curatat.Pare cam sinistru,dar asta se intampla o data pe an.
-toata carnea se pune in apa rece la fiert,cam o ora cred,am uitat sa ma uit la ceas,dar carnea trebuie sa se desprinda de pe os.
-dupa ce a iert,scoatem carnea si o dezosam,creierul avem grija sa-l adaugam la sfarsit,dupa ce am inchis focul,ca sa nu se sfarame.
-adaugam legumele maruntie,mai putin stevia si restul verdeturilor.Dupa aproximativ 15 minute,cand legumele sunt aproape fierte,adaugam borsul sau zeama de lamaie sau otetul,depinde de solutia aleasa pentru acrit,smantana si carnea dezosata de miel.Gustam tot timpul ca sa fie bine potrivita de acru,sare ,iuteala.Mai dam cateva clocote sa se omogenizeze smantana in ciorba,apoi stingem focul si adaugam stevia,cozile de ceapa si usturoi verde,tarhonul,leusteanul si patrunjelul.
In bolul in care am servit ciorba,am mai adaugat frunze de menta verde tocata.Merge grozav cu mielul.Indrazniti sa incercati si sunt convinsa ca nu o sa va para rau.
miercuri, 11 mai 2011
luni, 9 mai 2011
Briose "flori de cires"
Este o reteta grozava,preluata de la Laura Laurentiu,de pe blogul ei "Retete ca la mama" .Le-am facut in varianta initiala cu gem dar am incercat si cu piure de castane si nu mi-a parut rau.
INGREDIENTE:
-3 galbenusuri
-60 de grame de unt topit si racit
-220 de grame de iaurt gras (3,5%)
-80 de grame de zahar
-1 plic de zahar vanilat
-1 praf de sare
-1 cub mic (20 de grame) de drojdie,eu am folosit drojdie uscata pakmaya,1 plic si jumatate
-500 de grame de faina
-esente de vanilie si lamaie (sau coaja rasa de lamaie)
Umplutura:
-50 de grame de unt moale
-300 g gem de merisoare
-fructe de padure congelate, pentru decor
-zahar tos sau zahar cubic zdrobit grosier,pentru finisaj
sau
-un borcan piure de castane
-50 g unt
-zahar tos sau zahar cubic zdrobit grosier,pentru finisaj
MOD DE PREPARARE :
-am respectat intru totul reteta aluatului,atata doar ca eu l-am facut in masina de paine.Am pus galbenusurile,2 Lg de unt topit,iaurtul,zaharul si zaharul vanilat,esentele de vanilie si lamaie.Restul de unt topit l-am adaugat pe rand in primele 10 minute de framantare.Apoi am lasat aluatul sa dospeasca tot in masina de paine.
-Cine framanta aluatul de mana,sa procedeze ca la orice aluat cu mentiunea ca untul il adaugam treptat pe masura framantarii.Dupa ce se obtine un aluat elastic si nelipicios, se pune intr-un castron uns cu ulei ,la dospit si acoperit cu un prosop curat,intr-un loccaldut, ferit de curenti de aer .Se lasa la dospit pana ce isi dubleaza volumul.
-apoi l-am intins si l-am rulat din nou pornind tot de la latura mica,l-am taiat felii de grosime 1,5 cm aproximativ, apoi cu foarfeca l-am crestat pe raza. Atentie mare la consistenta gemului.Daca gemul ,e prea apos,desi nu pare,se aduna totul la capatul rularii cum am patit eu,pentru ca aluneca pe unt.Parerea mea dupa ce am facut reteta asta,este ca gemul,jeleul sau ce folosim,trebuie sa-l amestecam in prealabil cu untul,pentru nu a pati ce am patit eu.
Aluatul e super bun,restul e tehnica.
-fiecare bucata crestata am pus-o in forma de briosa (muffins).Am uns cu ou batut,apoi la mijloc am pus o jumatate de cireasa, visina din compot sau fructe congelate si am presarat cu zahar tos sau zahar cubic zdrobit grosier.Am pus totul la cuptorul incalzit la 200* c pentru aproximativ 30 de minute,nu mai mult.
-lasam sa se raceasca in formele de briosa si l-am presarat doar cu zahar vanilat
-bun rau !
- sectiunea
-ma frige ! dar merita !
-tare bun si pufos !!!!!!data viitoare am sa incerc cum am spus ! poate am sa postez tot aici o varianta cu piure de castane sau dulce de leche .reteta merita exploatata la greu !!!!!
Iata si varianta cu umplutura de piure de castane (am frecat un borcan de piure de castane cu cele 50 g de unt si apoi am uns foaia ,in rest am procedat la fel ).Decorarea la cele cu piure de castane am facut-o dupa ce s-au copt si racit.
sâmbătă, 7 mai 2011
Coaste de miel in crusta si cu sos de masline
Asta e o reteta,pe care o am de la prietena mea Alex si care dupa parerea mea,merita incercata.Are o savoare deosebita data atat de crusta carnii, dar mai ales de sosul de masline. Se face rapid,mai mult e de explicat decat de facut,iar rezultatul e SUPER !!!! imi pare rau ca mi-au iesit pozele atat de intunecoase,dar data viitoare cand am sa repet reteta,am sa fac si niste poze mai pe lumina.
INGREDIENTE :
masura ceasca 240 ml
-coaste de miel,dar cred ca merge foarte bine si cu pulpa.
-mustar a l'ancienne (cu bobite de mustar)
-3/4 ceasca pesmet grosier (preferabil facut in casa)
-3/4 ceasca parmezan ras
-2 legaturi de patrunjel tocat (6 Lg-linguri )
-3 Lg unt topit
-4-5 catei de usturoi zdrobit ( 2 lg-lingurite)
ptr .sos :
-2 cesti supa de pui (eu am facut din cuburi)
-2 cesti supa de vaca (tot din cuburi)
-1/3 ceasca ceapa tocata (preferabil esalote)
-2/3 ceasca vin porto (eu am avut lacrima lui ovidiu,asa ca am folosit asta)
-2 lg cimbru
-2 Lg unt
-1/2 lingura faina
-300 g masline
MOD DE PREPARARE :
-ungeti coastele cu mustar,pe toate partile.
-amestecati restul ingredientelor (este preferabil sa faceti pesmet in casa si sa-l zdrobiti mai grosier),dupa care aplicati amestecul pe coaste,doar pe partea superioara
-introduceti coastele in cuptorul incins la 225* C si frigeti-le 25 de minute,pana ce pesmetul se aureste frumos.
Intretimp faceti sosul :
-caliti ceapa in putin unt apoi stingeti cu vinul de porto ,fierbeti 1 minut apoi adaugati supele ,maslinele si cimbrul si fierbeti la foc incet pana se reduce cantitatea cam la 2 cesti.
-adaugati untul amestecat cu faina si mai dati cateva clocote pana ce sosul s-a legat.
-serviti friptura cu sos deasupra si salata de care va place.
INGREDIENTE :
masura ceasca 240 ml
-coaste de miel,dar cred ca merge foarte bine si cu pulpa.
-mustar a l'ancienne (cu bobite de mustar)
-3/4 ceasca pesmet grosier (preferabil facut in casa)
-3/4 ceasca parmezan ras
-2 legaturi de patrunjel tocat (6 Lg-linguri )
-3 Lg unt topit
-4-5 catei de usturoi zdrobit ( 2 lg-lingurite)
ptr .sos :
-2 cesti supa de pui (eu am facut din cuburi)
-2 cesti supa de vaca (tot din cuburi)
-1/3 ceasca ceapa tocata (preferabil esalote)
-2/3 ceasca vin porto (eu am avut lacrima lui ovidiu,asa ca am folosit asta)
-2 lg cimbru
-2 Lg unt
-1/2 lingura faina
-300 g masline
MOD DE PREPARARE :
-ungeti coastele cu mustar,pe toate partile.
-amestecati restul ingredientelor (este preferabil sa faceti pesmet in casa si sa-l zdrobiti mai grosier),dupa care aplicati amestecul pe coaste,doar pe partea superioara
-introduceti coastele in cuptorul incins la 225* C si frigeti-le 25 de minute,pana ce pesmetul se aureste frumos.
Intretimp faceti sosul :
-caliti ceapa in putin unt apoi stingeti cu vinul de porto ,fierbeti 1 minut apoi adaugati supele ,maslinele si cimbrul si fierbeti la foc incet pana se reduce cantitatea cam la 2 cesti.
-adaugati untul amestecat cu faina si mai dati cateva clocote pana ce sosul s-a legat.
-serviti friptura cu sos deasupra si salata de care va place.
miercuri, 4 mai 2011
Friptura de miel
O friptura simpla,dar foarte gustoasa.De multe ori retetele simple,ies mult mai bune ,poate pentru ca ramane gustul carnii cu doar cateva accente din condimente.
INGREDIENTE :
-pulpa de miel,berbecut sau oaie
-50 ml sos soia
-sare,piper,
-1 lg boia iute (daca va place iute) sau boia dulce
-2 Lg coriandru macinat
-1 Lg menta verde tocata sau menta uscata
-2 Lg praf de usturoi
-500 ml supa de pui
-1 ceasca vin alb (eu am pus dulce,muscat otonel si asta i-a dat sosului o savoare deosebita )
-ulei
MOD DE PREPARARE :
-se spala carnea,apoi se pune intr-o tava unsa cu ulei,iar carnea se stropeste cu sos soia si ulei,dupa care se presara cu praful de usturoi,boia,coriandru macinat menta si la sfarsit se pipereaza.se maseaza bine carnea la fiecare adaugare de condiment.
-se lasa sa se odihneasca macar o ora la rece,in tava acoperita cu o folie de plastic
-apoi se scoate se pune supa fierbinte de pui, ceasca de vin si baga in cuptorul incins la 225*C.Dupa 15 minute se face focul mic si se frige pana se rumeneste frumos deasupra.In total cam 35-40 de minute.Fie controlam temperatura carnii,daca avem termometru(55-60*C pentru friptura rozalie ),fie intepam carnea si daca iese un suc limpede,e gata si o scoatem din cuptor.Daca nu e gata, dar s-a rumenit,o putem acoperi cu folie de aluminiu,pentru a nu se arde.
-mancati cu garnitura si/sau salata dorita
-eu am facut cartofi la gril cu ceapa verde si marar si o salata verde primavaratica
INGREDIENTE :
-pulpa de miel,berbecut sau oaie
-50 ml sos soia
-sare,piper,
-1 lg boia iute (daca va place iute) sau boia dulce
-2 Lg coriandru macinat
-1 Lg menta verde tocata sau menta uscata
-2 Lg praf de usturoi
-500 ml supa de pui
-1 ceasca vin alb (eu am pus dulce,muscat otonel si asta i-a dat sosului o savoare deosebita )
-ulei
MOD DE PREPARARE :
-se spala carnea,apoi se pune intr-o tava unsa cu ulei,iar carnea se stropeste cu sos soia si ulei,dupa care se presara cu praful de usturoi,boia,coriandru macinat menta si la sfarsit se pipereaza.se maseaza bine carnea la fiecare adaugare de condiment.
-se lasa sa se odihneasca macar o ora la rece,in tava acoperita cu o folie de plastic
-apoi se scoate se pune supa fierbinte de pui, ceasca de vin si baga in cuptorul incins la 225*C.Dupa 15 minute se face focul mic si se frige pana se rumeneste frumos deasupra.In total cam 35-40 de minute.Fie controlam temperatura carnii,daca avem termometru(55-60*C pentru friptura rozalie ),fie intepam carnea si daca iese un suc limpede,e gata si o scoatem din cuptor.Daca nu e gata, dar s-a rumenit,o putem acoperi cu folie de aluminiu,pentru a nu se arde.
-eu am facut cartofi la gril cu ceapa verde si marar si o salata verde primavaratica
duminică, 1 mai 2011
Oua a la cocotte cu spanac
Iubitorilor de spanac,reteta asta sunt sigura ca nu o sa va displaca.E o varianata a oualor a la cocotte. De cand am descoperit reteta asta de oua,le-am incercat in fel si chip,pentu ca ne-au placut mult.nu ignorati reteta pentru ca este putin alfel decat se vede in poze si nu puteti da gres cu ea,chiar la o masa eleganta.Dar atunci sigur ca reduceti numarul de oua la unul si capacitatea vasului in care le faceti(e nevoie camde un vas cu 250 ml capacitate,in cazul redus).In reteta de fata a fost dublu.
INGREDIENTE :
ptr 4 portii
-500 g spanac tocat ,eu am folosit congelat
-2 cepe mari tocate
-200 g branza telemea rasa
-4 legaturi de marar
-2-3 catei de usturoi
-8 oua
-250 ml smantana pentru gatit
-1 legatura ceapa verde
-sare,piper
MOD DE PREPARARE:
-daca folositi spanac proaspat,spalati-l, opariti-l apoi tocati-l
-caliti ceapa tocata in putin ulei,pana devine translucida,adaugati spanacul tocat ,branza rasa si mararul tocat.Cu cat mai mult marar, cu atat mai bun.la sfarsit adaugati usturoiul zdrobit.Incercati varianta asta de spanac pentru ca n-o sa va para rau.Il folosesc si la placinte si la rulade si pur si simplu ca si garnitura.
-repartizati spanacul in 4 forme de gratin,unse cu unt
-spargeti cu grija cate 2 oua deasupra fiecarei portii,turnati cu grija in jurul galbenusurilor smantana (daca nu aveti smantana de gatit,puteti folosi smantana obisnuita diluata cu lapte ),apoi sarati,piperati si adaugati cozile de ceapa verde tocate.
-amestecati cu grija smatana cu albusurile cu ajutorul unei furculite,fara sa ajungeti la spanac,doar la suprafata.
-puneti formele intr-o tava ce va merge la cuptor,dar inainte turnati in tava,pana la jumatatea formelor apa fierbinete.
Tineti in cuptor pana galbenusurile arata cum va plac de tari.in jur de aproximativ 15 minute la foc potrivit.
-serviti cu paine prajita.
INGREDIENTE :
ptr 4 portii
-500 g spanac tocat ,eu am folosit congelat
-2 cepe mari tocate
-200 g branza telemea rasa
-4 legaturi de marar
-2-3 catei de usturoi
-8 oua
-250 ml smantana pentru gatit
-1 legatura ceapa verde
-sare,piper
MOD DE PREPARARE:
-daca folositi spanac proaspat,spalati-l, opariti-l apoi tocati-l
-caliti ceapa tocata in putin ulei,pana devine translucida,adaugati spanacul tocat ,branza rasa si mararul tocat.Cu cat mai mult marar, cu atat mai bun.la sfarsit adaugati usturoiul zdrobit.Incercati varianta asta de spanac pentru ca n-o sa va para rau.Il folosesc si la placinte si la rulade si pur si simplu ca si garnitura.
-repartizati spanacul in 4 forme de gratin,unse cu unt
-spargeti cu grija cate 2 oua deasupra fiecarei portii,turnati cu grija in jurul galbenusurilor smantana (daca nu aveti smantana de gatit,puteti folosi smantana obisnuita diluata cu lapte ),apoi sarati,piperati si adaugati cozile de ceapa verde tocate.
-amestecati cu grija smatana cu albusurile cu ajutorul unei furculite,fara sa ajungeti la spanac,doar la suprafata.
-puneti formele intr-o tava ce va merge la cuptor,dar inainte turnati in tava,pana la jumatatea formelor apa fierbinete.
Tineti in cuptor pana galbenusurile arata cum va plac de tari.in jur de aproximativ 15 minute la foc potrivit.
-serviti cu paine prajita.
sâmbătă, 30 aprilie 2011
Pasca
Tot am vorbit de Paste,sigur ca e tarziu sa fac aceste postari,vor mai urma vreo doua,dar sper sa va foloseasca la anul viitor. Anul asta am facut pasca folosind reteta de cozonac a Gabrielei Cara .Si dupa cum vedeti a iesit foarte frumoasa ca de gustoasa va spun eu ca a fost buna.Cum n-am dovedit pasca in doua zile pot sa va asigur ca si in 4 era la fel de pufoasa si buna.Imi cer scuze pentru poze,dar iarasi n-am avut aparatul meu obisnuit de fotografiat,dar cred ca asta nu va va impiedica sa retineti reteta.
INGREDIENTE :
ptr.blat :
- 500 g de faina
- 250 ml de lapte
- 125 g de zahar
- 100 ml de grasime (unt topit si ulei)
- 10 g drojdie uscata,pakmaia am folosit euvoi puteti folosi un cub de drojdie proaspata.
- 2 galbenusuri
- 2 plicuri zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
- sare
ptr.umplutura:
- 500 g de branza dulce de vaci
- 2 oua
- 1 pahar de zahar
- 2 plicuri de zahar vanilat
- coaja rasa de la o lamaie
- 2-3 linguri de gris
- o mana de stafide inmuiate in rom timp de 1 ora
MOD DE PREPARARE:
-aluatul l-am facut in masina de paine
-zaharul se dizolva in lapte cald
-drojdia se freaca cu cateva linguri de lapte indulcit
si cateva linguri de faina,dupa care se acopera cu faina si se lasa la crescut pana incepe sa crape faina,aproximativ 10-15 minute
-se pune in cuva masinii laptele cu zaharul dizolvat,galbenusurile si 2 linguri de gasime si aromele
-se adauga toata faina si maiaua crescuta.
- in primele 10 minute de framantare (dupa cele 5 de amestecare si cele 5 de odihna) se adauga pe rand restul de grasime
-cine framannta de mana,framanta aluatul cu mana inmuiata din cand in cand in grasime,pana iese un aluat elastic si care se desprinde de pe mana.
-se pune aluatul intr-un vas,se acopera,se tine la loc caldut,ferit de curent (eu am lasat aluatul la dospit tot in masina de paine) pana isi dubleaza volumul.
-apoi se imparte coca in doua si intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se aseaza pe fund o foaie iar din restul de aluat se face o impletitura in 3,care se aseaza apoi de jur imprejurul formei si se mai lasa la crescut 30 de minute.Rasuciti si 2 bucatele de aluat pentru a forma crucea.Am folosit o forma cu diametrul de 26 cm.
-intretimp se prepara umplutura amestecand toate ingredientele. Aveti grija ca branza sa fie bine scursa.Nu preparati umplutura mai din timp pentru ca zaharul va scoate apa din branza.Deci o preparati chiar inainte de a pune-o pe pasca .Asezati apoi cele 2 impletituri mai mici care sa formeze crucea,apoi pensulati aluatul cu ou batut.
-dati la cuptorul incalzit la 210* ,iar dupa 15 minute pneti focul la minim.Coaceti aprox 35-40 de minute,pana vedeti ca e frumos rumenita si trece proba scobitorii.
-o data scoasa din cuptor,cat este inca calda,ungeti-o cu miere.Nu va faceti griji de culoare,lumina si aparatul sunt de vina.
INGREDIENTE :
ptr.blat :
- 500 g de faina
- 250 ml de lapte
- 125 g de zahar
- 100 ml de grasime (unt topit si ulei)
- 10 g drojdie uscata,pakmaia am folosit euvoi puteti folosi un cub de drojdie proaspata.
- 2 galbenusuri
- 2 plicuri zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
- sare
ptr.umplutura:
- 500 g de branza dulce de vaci
- 2 oua
- 1 pahar de zahar
- 2 plicuri de zahar vanilat
- coaja rasa de la o lamaie
- 2-3 linguri de gris
- o mana de stafide inmuiate in rom timp de 1 ora
MOD DE PREPARARE:
-aluatul l-am facut in masina de paine
-zaharul se dizolva in lapte cald
-drojdia se freaca cu cateva linguri de lapte indulcit
si cateva linguri de faina,dupa care se acopera cu faina si se lasa la crescut pana incepe sa crape faina,aproximativ 10-15 minute
-se pune in cuva masinii laptele cu zaharul dizolvat,galbenusurile si 2 linguri de gasime si aromele
-se adauga toata faina si maiaua crescuta.
- in primele 10 minute de framantare (dupa cele 5 de amestecare si cele 5 de odihna) se adauga pe rand restul de grasime
-cine framannta de mana,framanta aluatul cu mana inmuiata din cand in cand in grasime,pana iese un aluat elastic si care se desprinde de pe mana.
-se pune aluatul intr-un vas,se acopera,se tine la loc caldut,ferit de curent (eu am lasat aluatul la dospit tot in masina de paine) pana isi dubleaza volumul.
-apoi se imparte coca in doua si intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se aseaza pe fund o foaie iar din restul de aluat se face o impletitura in 3,care se aseaza apoi de jur imprejurul formei si se mai lasa la crescut 30 de minute.Rasuciti si 2 bucatele de aluat pentru a forma crucea.Am folosit o forma cu diametrul de 26 cm.
-intretimp se prepara umplutura amestecand toate ingredientele. Aveti grija ca branza sa fie bine scursa.Nu preparati umplutura mai din timp pentru ca zaharul va scoate apa din branza.Deci o preparati chiar inainte de a pune-o pe pasca .Asezati apoi cele 2 impletituri mai mici care sa formeze crucea,apoi pensulati aluatul cu ou batut.
-dati la cuptorul incalzit la 210* ,iar dupa 15 minute pneti focul la minim.Coaceti aprox 35-40 de minute,pana vedeti ca e frumos rumenita si trece proba scobitorii.
-o data scoasa din cuptor,cat este inca calda,ungeti-o cu miere.Nu va faceti griji de culoare,lumina si aparatul sunt de vina.
vineri, 29 aprilie 2011
A venit iepurasul
A venit iepurasul american,Sorina si iarasi mi-a adus o multime de ustensile simpatice pentru bucatarie: forme de minimuffins cu hartiutele frumos colorate,aferente,maxi furculite pentru amestecat salata,forme ramequin
2 broscute simpatice din silicon pentru apucat cratitile,tavile,etc. fierbinti
strecuratoare de silicon rabatabila,pentru o mai simpla depozitare
storcator de citrice,razator de coaja de citrice si o paletica mai mica,numai buna de intins crema sau umplutura.
Ce pot sa spun,decat pupu-te Sorinico!
2 broscute simpatice din silicon pentru apucat cratitile,tavile,etc. fierbinti
strecuratoare de silicon rabatabila,pentru o mai simpla depozitare
storcator de citrice,razator de coaja de citrice si o paletica mai mica,numai buna de intins crema sau umplutura.
Ce pot sa spun,decat pupu-te Sorinico!
joi, 28 aprilie 2011
Alta intalnire de gradul III,de data asta aproape numai bucuresteana
De data asta cu Elena,Yafa(era singura care nu se incadra la capitolul bucuresteana) ,pe care deja le stiti din pozele mele,si noutatea este Naina.Pot sa ma laud ca instinctul m-a inselat de putine ori.Naina este o tanara doamna tare draguta pentru care am o aplecare speciala,pentru ca ea a fost prima pe care am contactat-o ca "tanara" blogerita si am bombardat-o cu intrebari .Si ea ,care era ceva mai in varsta decat de mine ca blog,cu cateva zile.( o sa vedeti din poze diferenta,hihihiii) mi-a raspuns si m-a indrumat cum a stiut.A fost una din cele mai frumoase experiente interumane si necunoscute pe care le-am avut.
pozele urmeaza maine.Acum nu gasesc cablul de descarcare !!!!Amgasit cablul,am avut si alte prbleme asa ca acum sper sa pot pune pozele !
tanara noastra vedeta NAINAAAAAAAAAAA!
Yafa, Naina si Elena,frumoasele mele si nu sunt desueta sau siropoasa cand spun asa.Chiar sunt niste oameni tare frumosi.
cu ochii dupa adi hadean !eu fiind cu spatele n-am obesrvat la timp aparitia meteorica a unui asa simpatic personaj gastronomic.
se vede ca ne plac pozele.Acuma nu asteptati prim-planuri ca n-o sa vedeti,desi eu le am.Am uitat sa va spun ca am vazut la plimbare si ceva personaj care are o emisiune culinara pe acasa.Eu n-o urmaresc,pare ca nici altii,dar spre deosebire de ei eu nici n-am stiut de emisiune.
Speram sa ne intalnim si luna ce vine si mai speram sa largim cercul !!!!!
pozele urmeaza maine.Acum nu gasesc cablul de descarcare !!!!Amgasit cablul,am avut si alte prbleme asa ca acum sper sa pot pune pozele !
tanara noastra vedeta NAINAAAAAAAAAAA!
Yafa, Naina si Elena,frumoasele mele si nu sunt desueta sau siropoasa cand spun asa.Chiar sunt niste oameni tare frumosi.
cu ochii dupa adi hadean !eu fiind cu spatele n-am obesrvat la timp aparitia meteorica a unui asa simpatic personaj gastronomic.
se vede ca ne plac pozele.Acuma nu asteptati prim-planuri ca n-o sa vedeti,desi eu le am.Am uitat sa va spun ca am vazut la plimbare si ceva personaj care are o emisiune culinara pe acasa.Eu n-o urmaresc,pare ca nici altii,dar spre deosebire de ei eu nici n-am stiut de emisiune.
Speram sa ne intalnim si luna ce vine si mai speram sa largim cercul !!!!!
marți, 26 aprilie 2011
O alta intalnire de gradul III japono-romana
Acum vreo doua saptamani am avut placerea,pot sa spun deosebita, s-o intalnesc in carne si oase pe Ana alias BLUEEYES . O persoana de-o finete si delicatete de portelan japonez.Spun japonez si nu chinezesc,pentru ca ea traieste in Japonia .Si asta se simte in atitudinea ei. A fost o intalnire extrem de placuta si am aflat o multime de lucruri interesante despre lumea aceea indepartatasi cutremurata in care traieste ea si in care s-a integrat perfect.
Blueeyes ,sper ca ai ajuns cu bine acasa si astept cu nerabdare o noua intalnire !
Blueeyes ,sper ca ai ajuns cu bine acasa si astept cu nerabdare o noua intalnire !
vineri, 22 aprilie 2011
Prajitura desteapta
INGREDIENTE:
-8 oua
-250g margarina sau unt
-225g faina
-2 linguri apa
-1 litru lapte caldut
-2 pliculete de zahar vanilinat
-300g zahar
- coaja rasa de lamaie verde
-Zahar pudra pentru pudrat
MOD DE PREPARARE :
-topim margarina sau untul si o lasam la racit
-batem albusurile spuma
-frecam galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si cele 2 Lg de apa apoi adaugam margarina topita si racita
-adaugam faina cernuta, pe rand
-adaugam apoi laptele caldut
-si la sfarsit,amestecand cu o lingura sau un tel, adaugam albusurile batute spuma
-punem compozitia intro tava unsa si infainata (eu am folosit o tava 24x35 cm)si o dam la cuptorul preincalzit pentru o ora la foc mediu spre mic
-dupa ce s-a racit,o putem portiona si o servim pudrata cu zahar praf amestecat cu zahar vanilat.Imi cer inca o data scuze pentru poze,dar se mai intampla.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)