INGREDIENTE :
-pulpa de miel,berbecut sau oaie
-50 ml sos soia
-sare,piper,
-1 lg boia iute (daca va place iute) sau boia dulce
-2 Lg coriandru macinat
-1 Lg menta verde tocata sau menta uscata
-2 Lg praf de usturoi
-500 ml supa de pui
-1 ceasca vin alb (eu am pus dulce,muscat otonel si asta i-a dat sosului o savoare deosebita )
-ulei
MOD DE PREPARARE :
-se spala carnea,apoi se pune intr-o tava unsa cu ulei,iar carnea se stropeste cu sos soia si ulei,dupa care se presara cu praful de usturoi,boia,coriandru macinat menta si la sfarsit se pipereaza.se maseaza bine carnea la fiecare adaugare de condiment.
-se lasa sa se odihneasca macar o ora la rece,in tava acoperita cu o folie de plastic
-apoi se scoate se pune supa fierbinte de pui, ceasca de vin si baga in cuptorul incins la 225*C.Dupa 15 minute se face focul mic si se frige pana se rumeneste frumos deasupra.In total cam 35-40 de minute.Fie controlam temperatura carnii,daca avem termometru(55-60*C pentru friptura rozalie ),fie intepam carnea si daca iese un suc limpede,e gata si o scoatem din cuptor.Daca nu e gata, dar s-a rumenit,o putem acoperi cu folie de aluminiu,pentru a nu se arde.
-eu am facut cartofi la gril cu ceapa verde si marar si o salata verde primavaratica
Que exquisito asado bien aliñado y que ricos ingredientes,Pansy eres experta en asados se ve en el dorado, me encantaría probar,cariños y abrazos.
RăspundețiȘtergerePansy that lamb sounds delicious!!!
RăspundețiȘtergereI like it so much, and the potatoes are great!!!!
ARATA BINE FRIPTURICA! ( IMI FACE CU OCHIUL, MAI ALES CA ANUL ASTA NU AM AVUT ASA CEVA IN MENIU SI M-AM REZUMAT DOAR LA O PASTRAMA!!!)
RăspundețiȘtergereda,e foarte delicios,alaturi de cartofi grill...o zi buna
RăspundețiȘtergereDelicios !
RăspundețiȘtergereAbia am mancat la pasti si mi-ai facut iar pofta!!!Si la cum arata iti vine sa-l mananci ...si cu ochiii!!!!
RăspundețiȘtergereTe pup si pe curand!!!
m-a luat cu ameteala direct cand am vazut bunatatea din tava de la tine :))
RăspundețiȘtergereSunt de acord cu ceea ce spui in introducere.
RăspundețiȘtergereTare buna aceasta fripturica.
Draga Pansy te-as ruga sa modifici linkul din lista cu www.haisagatim.ro iar denumirea Hai sa gatim cu Amalia. Mi-am permis sa te rog deoarece si eu te am in lista de bloguri . Multumesc mult!
RăspundețiȘtergerePansy eu nu mananc din carnea de miel,dar cat de bine arata si ce pregatire i-ai facut,pe bune ca m-as incumeta :-)))pupicei,am mai mancat eu si picioruse de broasca si n-am stiut,nu te rade,mai bine sa nu afli niciodata
RăspundețiȘtergereIntr-adevar friptura asta a iesit tare buna !va multumesc pentru complimente !
RăspundețiȘtergereRosita,Annie,,you are wonderful persons ! Thx!
RăspundețiȘtergereZazuza, stai sa vezi reteta urmatoare !
RăspundețiȘtergereMedi,imi pare bine ca esti de acord cu mine.Am incercat destle retete cu o multime de condimente,de in final nici nu stiai daca manaci porc,vaca sau pui.
RăspundețiȘtergereAmalia,am rezolvat cererea ta,ca sa zic asa.
RăspundețiȘtergereDoinitza,tare mai esti simpatica ! mie imi plac puii de balta.pe vremuri cand putine lucruri gaseai si in pescarii,puii de balta se gaseau la discretie si nu erau prea scumpi.imi aduc aminte ca parca erau 80 de lei/kg.
RăspundețiȘtergere