Timp de preparare:
2 ore (complexitate medie)
Ingrediente:
aluat
150ml ulei
100 g faina
500ml lapte
4 oua (albusurile batute spuma)
1/2 lingurita sare
piper
umplutura:
500g spanac maruntit congelat
400g telemea rasa de oaie
2 legaturi mari de marar,sau 10 mici ,sau vreo 8 linguri de marar uscat si maruntit
3 cepe mari
2 linguri de ulei
Mod de preparare: intai se pregateste umplutura,calind ceapa,apoi se adauga spanacul,branza rasa si mararul tocat.se amesteca pe foc 2-3 minute dupa care se lasa sa se raceasca.
pentru aluat se incing 150 ml ulei se adauga faina,amestecand continuu,ca pentru sosul bechamel dupa care se stinge cu laptele cald,pus in mai multe transe,amestecand continuu pana se omogenizeaza.
dupa ce s-a racit amestecul de mai sus ,se adauga cele 4 galbenusuri ,sare,piper si la sfarsit albusurile batute spuma.
se pune in tava hartie de copt si se intinde aluatul.
se baga in cuptorul preincalzit,si se coace 30 de minute,din care 10 la foc mare ,apoi la foc mediu spre mic,depinde de cuptorul fiecaruia.nu se deschide usa cuptorului 20 de minute.
dupa ce s-a copt.asa cald, sa scoate aluatul cu hartie cu tot,se unge cu umplutura si se ruleaza cu ajutorul hartiei pe care s-a copt.
mai e varianta de acoperire a tavii cu servetul umed si rasturnarea ei si umpluta pe partea inversa.dar eu fac cum v-am spus.
rulada ,o data umpluta tebuie sa stea acoperita ca sa nu se usuce,in caz ca nu o devorati toata la masa.
se poate reincalzi in cuptorul cu microunde.
umplutura poate sa fie si cascaval ras,sau ciuperci sau ce va trece prin cap,totul este sa umpleti cat foaia este inca calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu