Asta-i una din mâncărurile mele preferate din copilărie, atâta doar că atunci, mama făcea pastele astea cu brânză de vaci proaspătă. Eu le-am făcut acum cu telemea și cașcaval. Esențialul în rețeta asta atât de simpla, e slănina afumată. În ce privește brânzeturile, folosiți ce aveți prin frigider și serviți pastele musai cu smântână.
INGREDIENTE :
-1 pachet de paste făinoase de 500 g de care vă plac.
-200 g slănină afumată
-100 g pastramă afumată (asta e opțional, pentru că e suficientă slănina) sau altă afumătură
-100 g cașcaval ras (opțional) poate fi înlocuit tot cu telemea sau brânză proaspătă de vaci
-200 g telemea rasă
-smântână pentru servit
MOD DE PREPARARE :
1.Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se strecoară.
2.Intretimp slănina și afumătura, dacă folosiți și alta afumătură decât slănină, se taie feliuțe mici și se prăjește până se rumenește.
3.Se adaugă pastele peste afumătură, folosiți si grăsimea lastă de afumătura prăjită, apoi cașcavalul, brânza și se amesteca încă un minut pe foc.
4.Se servește stropita din belșug cu smântână.
Simplu, nedietetic, dar tare bun ! Slănina afumată de casă îi da o savoare deosebită. În lipsa slăninii, evident că merge orice afumătură mai grasă.
Poftă bună !
Si noi le mancam cu branza de vaci.Sunt dementiale.E una din mancarurile mele preferate.
RăspundețiȘtergereMicule drept grait-ai !
RăspundețiȘtergerepericuloase de bune ce sunt. dar pas ca dupa luam proportii mari
RăspundețiȘtergereSi pentru noi este o mincare preferata!Eu de cele mai multe ori ,fac asa:fierb pastele ,le scurg,nu chiar de tot ,adaug brinza,pun iarasi pe foc ,amestec sa se topeasca brinza.....si gata!
RăspundețiȘtergereDelicios!
ca sa vezi,ce mancaruri simple preferam!
RăspundețiȘtergereI like this pasta dish. I`ve voted. Good luck.!!!
RăspundețiȘtergereBig hug
Yummy , yummy , salivez de pe acuma ! Musai sa fac reteta asta.
RăspundețiȘtergerej'aime bien les pâtes au fromages c'est un plat délicieux
RăspundețiȘtergerebonne soirée
j'ai voté pour toi
RăspundețiȘtergerebonne chance
si noua ne plac pastele asa,"colesterolice"!foarte bune!fac si eu,ca tot am afumat slanina!
RăspundețiȘtergereMoi aussi j'adore les pâtes + crème et fromage : le bonheur.
RăspundețiȘtergereA bientôt.
Am o matusa la Timisoara si la fel le face, la ea am mancat prima data si de atunci am ramas fan:) Astazi le fac si eu sigur, mai ales ca am o slaninuta afumata de casa cu putina carnita, merge la fix!
RăspundețiȘtergeremerci fimere !
RăspundețiȘtergere