vineri, 12 noiembrie 2010

Paste ardelenesti


Asta-i una din mâncărurile mele preferate din copilărie, atâta doar că atunci, mama făcea pastele astea cu brânză de vaci proaspătă. Eu le-am făcut acum cu telemea și cașcaval. Esențialul în rețeta asta atât de simpla, e slănina afumată. În ce privește brânzeturile, folosiți ce aveți prin frigider și serviți pastele musai cu smântână.

INGREDIENTE :

-1 pachet de paste făinoase de 500 g de care vă plac.
-200 g slănină afumată
-100 g pastramă afumată (asta e opțional, pentru că e suficientă slănina) sau altă afumătură
-100 g cașcaval ras (opțional) poate fi înlocuit tot cu telemea sau brânză proaspătă de vaci
-200 g telemea  rasă
-smântână pentru servit

MOD DE PREPARARE :

 1.Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se strecoară.

2.Intretimp slănina  și afumătura, dacă folosiți și alta afumătură decât slănină,  se taie feliuțe mici și se prăjește până se rumenește.

3.Se adaugă pastele peste afumătură, folosiți si grăsimea lastă de afumătura prăjită, apoi cașcavalul, brânza și se amesteca încă un minut pe foc.

4.Se servește stropita din belșug cu smântână.

Simplu, nedietetic, dar tare bun ! Slănina afumată de casă îi da o savoare deosebită. În lipsa slăninii, evident că merge orice afumătură mai grasă.

Poftă bună !



13 comentarii:

  1. Si noi le mancam cu branza de vaci.Sunt dementiale.E una din mancarurile mele preferate.

    RăspundețiȘtergere
  2. periculoase de bune ce sunt. dar pas ca dupa luam proportii mari

    RăspundețiȘtergere
  3. Si pentru noi este o mincare preferata!Eu de cele mai multe ori ,fac asa:fierb pastele ,le scurg,nu chiar de tot ,adaug brinza,pun iarasi pe foc ,amestec sa se topeasca brinza.....si gata!
    Delicios!

    RăspundețiȘtergere
  4. ca sa vezi,ce mancaruri simple preferam!

    RăspundețiȘtergere
  5. I like this pasta dish. I`ve voted. Good luck.!!!
    Big hug

    RăspundețiȘtergere
  6. Yummy , yummy , salivez de pe acuma ! Musai sa fac reteta asta.

    RăspundețiȘtergere
  7. j'aime bien les pâtes au fromages c'est un plat délicieux
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  8. si noua ne plac pastele asa,"colesterolice"!foarte bune!fac si eu,ca tot am afumat slanina!

    RăspundețiȘtergere
  9. Moi aussi j'adore les pâtes + crème et fromage : le bonheur.
    A bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am o matusa la Timisoara si la fel le face, la ea am mancat prima data si de atunci am ramas fan:) Astazi le fac si eu sigur, mai ales ca am o slaninuta afumata de casa cu putina carnita, merge la fix!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...