joi, 3 august 2017

Penne arrabiata


Pastele arrabiata  înseamnă în traducere, paste”infuriate”, probabil din cauza ardeiului iute din compoziția sosului. Gradul de iuțeală se poate regla din cantitatea de ardei iute folosită, după gustul fiecăruia.O reteta simplă dar gustoasă, potrivită cu vremea asta caniculară.

 INGREDIENTE:
 -500 g paste penne
 -2 conserve de roșii decojite
 -o ceapă tocată
 -2 căței de usturoi tocați
 -2 linguri de capere
 -o lingură de paprika afumată
 -o linguriță de zahăr
 -un ardei iute tocat
 -50 g parmezan ras
 -sare, piper după gust
 -busuioc verde tocat ptr. servit

 MOD DE PREPARARE:
 1.Se pun pastele la fiert în apă cu sare conform indicațiilor de pe ambalaj.
 2.Într-o tigaie încăpătoare se încing 2 linguri de ulei, se adaugă și se călește ceapa, circa 3 minute, se adaugă usturoiul, ardeiul iute, paprika afumată și caperele și 1/2 linguriță de sare.Se gătesc împreună un minut.
 3.Se stinge cu roșiile din conservă, se adaugă zahărul, se aduce la fierbere  și se lasă apoi la fiert la foc mic circa 10 minute.Se asezonează cu sare și piper după gust.
 4.Se amestecă sosul cu pastele fierte, eventual se mai adaugă un polonic de apă în care au fiert paștele, se adaugă parmezanul ras și se amestecă.
 5.Se servesc presărate cu busuioc verde tocat și parmezan ras.

 Poftă bună !

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...