Îmi place carnea gătită la cuptor, timp mai îndelungat, adică slow coocked, cum se zice acum. Carnea iese foarte moale și gustoasă. Timpul de coacere depinde de dimensiunea bucății de carne și de tipul cărnii, așa că trebuie să aruncați o privire la ea, din când în când. La finalul coacerii furculița trebuie să intre cu ușurință în carne.
INGREDIENTE:
-1,5 kg ceafă de porc
-o lingură condiment
pentru carne de porc
-o lingură praf de
usturoi
-1/2 linguriță praf
de ghimbir
-2 linguri sirop de
agave sau miere
-3-4 căței de usturoi
în coajă
-sare, piper după
gust
-600 g fasole albă
-o ceapă tocată
-un ardei roșu tăiat
cubulețe
-o linguriță de
paprika afumată
-o linguriță de boia
dulce
-o foaie de dafin
-3-4 boabe de
ienibahar
-o conservă de roșii
decojite mărunțite
-pătrunjel verde
tocat
MOD DE PREPARARE:
1.Carnea se fasonează
și se leagă cu sfoară pentru a-și păstra forma mai bine.
2.Se condimentează cu
sare, piper, ghimbir, praf de usturoi și amestec de condimente pentru carne de
porc.Se unge apoi cu siropul de agave sau miere și se așază într-o tavă
potrivită cu mărimea cărnii. Se adaugă un pahar de apă și 3-4 căței de usturoi
necurățați de coajă.Se acoperă tava cu folie de aluminiu.
3.Se pune tava în
cuptorul preîncălzit la 180 *C și se coace timp de 2,5 ore.Din când în când se stropește cu sosul format în tavă. Cu o jumătate de
oră înainte de a fi gata, se scoate folia și se lasă friptura să se rumenească.
4.Intretimp se
prepară garnitura de fasole. Când gătiți fasole, cel mai bine este să o puneți
de seara până a două zi la hidratat în apă, timp în care îi schimbați apa de
2-3 ori. În felul acesta va fierbe mai repede și vă va scuti de neplăcerile
intestinale.
5.După hidratare se
fierbe fasolea în oala cu presiune timp de 20 de minute, sau într-o oală
normală până ce este făcută.
6.Într-o cratiță se
călește ceapa și ardeiul , se adaugă cele 2 tipuri de boia și se prăjesc 30 de
secunde, apoi se adaugă fasolea scursă, conserva de roșii, foaia de dafin și boabele de ienibahar și se
mai fierb la foc mediu până ce se leagă sosul. Se presară cu pătrunjel verde
tocat.
7.Se servește
friptura alături de fasole și eventual salată verde sau murături.
Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu