vineri, 3 noiembrie 2017

Ceafa de porc la cuptor cu fasole

 Îmi place carnea gătită la cuptor, timp mai îndelungat, adică slow coocked, cum se zice acum. Carnea iese foarte moale și gustoasă. Timpul de coacere  depinde de dimensiunea bucății de carne și de tipul cărnii, așa că trebuie să aruncați o privire la ea, din când în când. La finalul coacerii furculița trebuie să intre cu ușurință în carne.

INGREDIENTE:
 -1,5 kg ceafă de porc
 -o lingură condiment pentru carne de porc
 -o lingură praf de usturoi
 -1/2 linguriță praf de ghimbir
 -2 linguri sirop de agave sau miere
 -3-4 căței de usturoi în coajă
 -sare, piper după gust
 -600 g fasole albă
 -o ceapă tocată
 -un ardei roșu tăiat cubulețe
 -o linguriță de paprika afumată
 -o linguriță de boia dulce
 -o foaie de dafin
 -3-4 boabe de ienibahar
 -o conservă de roșii decojite mărunțite
 -pătrunjel verde tocat

 MOD DE PREPARARE:
 1.Carnea se fasonează și se leagă cu sfoară pentru a-și păstra forma mai bine.

 2.Se condimentează cu sare, piper, ghimbir, praf de usturoi și amestec de condimente pentru carne de porc.Se unge apoi cu siropul de agave sau miere și se așază într-o tavă potrivită cu mărimea cărnii. Se adaugă un pahar de apă și 3-4 căței de usturoi necurățați de coajă.Se acoperă tava cu folie de aluminiu.

 3.Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 *C și se coace timp de 2,5 ore.Din când în când se stropește cu sosul format în tavă. Cu o jumătate de oră înainte de a fi gata, se scoate folia și se lasă friptura să se rumenească.
 4.Intretimp se prepară garnitura de fasole. Când gătiți fasole, cel mai bine este să o puneți de seara până a două zi la hidratat în apă, timp în care îi schimbați apa de 2-3 ori. În felul acesta va fierbe mai repede și vă va scuti de neplăcerile intestinale.
 5.După hidratare se fierbe fasolea în oala cu presiune timp de 20 de minute, sau într-o oală normală până ce este făcută.
 6.Într-o cratiță se călește ceapa și ardeiul , se adaugă cele 2 tipuri de boia și se prăjesc 30 de secunde, apoi se adaugă fasolea scursă, conserva de roșii,  foaia de dafin și boabele de ienibahar și se mai fierb la foc mediu până ce se leagă sosul. Se presară cu pătrunjel verde tocat.
 7.Se servește friptura alături de fasole și eventual salată verde sau murături.

 Poftă bună ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...