Pastele arrabiata înseamnă în traducere, paste”infuriate”,
probabil din cauza ardeiului iute din compoziția sosului. Gradul de iuțeală se
poate regla din cantitatea de ardei iute folosită, după gustul fiecăruia.O reteta simplă dar gustoasă, potrivită cu vremea asta caniculară.
INGREDIENTE:
-500
g paste penne
-2
conserve de roșii decojite
-o
ceapă tocată
-2
căței de usturoi tocați
-2
linguri de capere
-o
lingură de paprika afumată
-o
linguriță de zahăr
-un
ardei iute tocat
-50
g parmezan ras
-sare, piper după gust
-busuioc verde tocat ptr. servit
MOD
DE PREPARARE:
1.Se
pun pastele la fiert în apă cu sare conform indicațiilor de pe ambalaj.
2.Într-o tigaie încăpătoare se încing 2
linguri de ulei, se adaugă și se călește ceapa, circa 3 minute, se adaugă
usturoiul, ardeiul iute, paprika afumată și caperele și 1/2 linguriță de
sare.Se gătesc împreună un minut.
3.Se
stinge cu roșiile din conservă, se adaugă zahărul, se aduce la fierbere și se lasă apoi la fiert la foc mic circa 10
minute.Se asezonează cu sare și piper după gust.
4.Se
amestecă sosul cu pastele fierte, eventual se mai adaugă un polonic de apă în
care au fiert paștele, se adaugă parmezanul ras și se amestecă.
5.Se
servesc presărate cu busuioc verde tocat și parmezan ras.
Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu