Parca am mai spus ca imi plac supele creme. Supa asta de morcovi si ghimbir e printre preferatele mele si e foarte buna mai ales intr-o zi de iarna ca asta. Ghimbirul e cel care ii da savoarea .Eu zic sa incercati pentru ca nu veti regreta.
INGREDIENTE:
-700 g morcovi
-2 catei de usturoi zdrobiti
-2 cepe tocate
-aprox 1,5 l apa sau supa de pui sau vegetala
-4-5 cm de ghimbir ras
-sare si piper dupa gust
-2 fasii de coaja de portocala, numai partea portocalie (optional)
Ptr. garnitura:
-2 cepe taiate solzisori si prajite
MOD DE PREPARARE:
1. Se toaca ceapa, usturoiul si se curata si se taie felii morcovii.
2.In oala de supa se pun 3-4 linguri de ulei si se soteaza ceapa impreuna cu morcovii si o lingurita de sare, timp de aproximativ 5-8 minute, pana ceapa se inmoaie, fara sa se coloreze.
3.Se adauga apa sau supa, usturoiul, ghimbirul ras ,coaja de portocala daca vreti sa folositi si lasati sa fiarba aproximativ 20 de minute sau pana ce morcovi sunt moi. Scoateti coaja de portocala la sfarsit.
4.Blendati totul cu un blender de mana vertical sau intr-un blender obisnuit. Nu uitati sa scoateti coaja de portocala inainte de blendare !!!!!
5. Mai dati supei un clocot si potriviti de sare si piper. Daca e nevoie mai adaugati supa sau apa fierbinte in aceasta ultima faza, ca sa potriviti cat de groasa vreti sa fie supa.
6. Seviti supa cu ceapa prajita, cozi de ceapa verde taiate rondele sau patrunjel verde tocat. Dupa cum doriti.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu