Nu stiu de ce, musaca de cartofi fac numai iarna.Si e atat de buna cu o lingura de smantana deasupra.Se face simplu,ca si cea de vinete,doar ca vinetele le inlocuim cu rondele de cartofi fierti.Eu asa am condimentat-o :
INGREDIENTE :
-1 kg de carne tocata amestec (asta am folosit eu)
-2 cepe tocate
-3 catei de usturoi tocati
-1 Lg (lingura) de menta uscata
-in jur de 1,5 kg cartofi
-2 conserve de rosii decojite
-cateva frunze de busuioc verde,eu am folosit vreo 10,sau o lingurita de busuioc uscat
-sare,piper
MOD DE PREPARARE :
-cartofii se fierb in coaja,iar dupa ce se racesc se curata si se taie rondele
-ceapa tocata si usturoiul se calesc in putin ulei,se adauga carnea tocata.se calesc impreuna,pana eventuala zeama lasata de carne se evapora,apoi se asezoneaza cu menta,sare,piper.
-rosiile decojite se amesteca si ele cu sare,piper si busuioc
-se unge,vasul( ce va merge la cuptor) cu unt si incep sa se aseze straturi alternative de cartofi,carne,rosii.Ultimul strat va fi de cartofi stropit cu putin suc de rosii sau bulion
-se pune in cuptorul preincalzit,pana ce cartofii de deasupra,capata o culoare frumoasa,aurie.
-se poate servi cu smatana deasupra.
Pofta buna !
oh la la, ce bine arata! mi s-a facut foameeeee :*
RăspundețiȘtergereAsta-mi place foarte mult,si cu putina smantana deasupra,o nebunie.Te pup!
RăspundețiȘtergereDeliciosss..imi place foarte mult!
RăspundețiȘtergereo seara placuta!
Delicios! nu-s fan al cartofului, dar in musaca e bun!
RăspundețiȘtergerecateodata fac musacaua cu cartofi piure si e foarte buna si asa.
RăspundețiȘtergerePansy, pansy, ce imi faci tu mie :) Musacaua asta mi-a marcat copilaria... Intr-un mod fericit. Cel mai mult imi placeau cartofii rumeni de deasupra, asa ca o "cheleam" cum o prindeam, spre disperarea mamei :)
RăspundețiȘtergerePansy, am gresit mai sus din graba si am scris"Pansy" cu litera mica. Imi cer scuze :(
RăspundețiȘtergereBunny draga,eu scriu mereu cu litera mica,dar asta nu inseamna nimic de rau.
RăspundețiȘtergerepupu-te!
O bunatate in zi de post! Altfel al meu ar cere niste carnita ;) Te pup
RăspundețiȘtergeretare buna musacaua, desi recunosc ca varianta ta cu vinete mi s-a parut exceptional de buna!
RăspundețiȘtergerePansy, daca ai timp am o leapsa pe blog...daca iti face placere sa o onorezi te astept cu drag
RăspundețiȘtergereOphelia,multumesc de invitatie,dar acuma chiar nu am timp,le las pe cele mai tinere sa-si exprime dorintele
RăspundețiȘtergereKadia,si eu o prefer pe cea cu vinete,
RăspundețiȘtergeredar nici asta nu e rea.Poate de aceea o fgac doar iarna,de dor de vinete