vineri, 16 decembrie 2011

Musaca de cartofi

Nu stiu de ce, musaca de cartofi fac numai iarna.Si e atat de buna cu o lingura de smantana deasupra.Se face simplu,ca si cea de vinete,doar ca vinetele le inlocuim cu rondele de cartofi fierti.Eu asa am condimentat-o :

INGREDIENTE :
-1 kg de carne tocata amestec (asta am folosit eu)
-2 cepe tocate
-3 catei de usturoi tocati
-1 Lg (lingura) de menta uscata
-in jur de 1,5 kg cartofi
-2 conserve de rosii decojite
-cateva frunze de busuioc verde,eu am folosit vreo 10,sau o lingurita de busuioc uscat
-sare,piper
MOD DE PREPARARE :
-cartofii se fierb in coaja,iar dupa ce se racesc se curata si se taie rondele
-ceapa tocata si usturoiul se calesc in putin ulei,se adauga carnea tocata.se calesc impreuna,pana eventuala zeama lasata de carne se evapora,apoi se asezoneaza cu menta,sare,piper.
-rosiile decojite se amesteca si ele cu sare,piper si busuioc
-se unge,vasul( ce va merge la cuptor) cu unt si incep sa se aseze straturi alternative de cartofi,carne,rosii.Ultimul strat va fi de cartofi stropit cu putin suc de rosii sau bulion
-se pune in cuptorul preincalzit,pana ce cartofii de deasupra,capata o culoare frumoasa,aurie.

-se poate servi cu smatana deasupra.
Pofta buna !

13 comentarii:

  1. oh la la, ce bine arata! mi s-a facut foameeeee :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta-mi place foarte mult,si cu putina smantana deasupra,o nebunie.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Deliciosss..imi place foarte mult!
    o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Delicios! nu-s fan al cartofului, dar in musaca e bun!

    RăspundețiȘtergere
  5. cateodata fac musacaua cu cartofi piure si e foarte buna si asa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pansy, pansy, ce imi faci tu mie :) Musacaua asta mi-a marcat copilaria... Intr-un mod fericit. Cel mai mult imi placeau cartofii rumeni de deasupra, asa ca o "cheleam" cum o prindeam, spre disperarea mamei :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Pansy, am gresit mai sus din graba si am scris"Pansy" cu litera mica. Imi cer scuze :(

    RăspundețiȘtergere
  8. Bunny draga,eu scriu mereu cu litera mica,dar asta nu inseamna nimic de rau.
    pupu-te!

    RăspundețiȘtergere
  9. O bunatate in zi de post! Altfel al meu ar cere niste carnita ;) Te pup

    RăspundețiȘtergere
  10. tare buna musacaua, desi recunosc ca varianta ta cu vinete mi s-a parut exceptional de buna!

    RăspundețiȘtergere
  11. Pansy, daca ai timp am o leapsa pe blog...daca iti face placere sa o onorezi te astept cu drag

    RăspundețiȘtergere
  12. Ophelia,multumesc de invitatie,dar acuma chiar nu am timp,le las pe cele mai tinere sa-si exprime dorintele

    RăspundețiȘtergere
  13. Kadia,si eu o prefer pe cea cu vinete,
    dar nici asta nu e rea.Poate de aceea o fgac doar iarna,de dor de vinete

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...