duminică, 11 decembrie 2011

Somon la gratar cu ciuperci si spanac


De data asta am marinat somonul intr-o pasta de ardei iute,boabe de fasole neagra si susan ce am cumparat-o zilele trecute din Dragonul rosu si vroiam s-o incerc.Voi puteti folosi ce marinata doriti,dar sa aiba o tenta asiatica,din cauza garniturii pe care am folosit-o,respectiv a spanacului.
INGREDIENTE :
-5 felii de somon
-2 Lg de sos ardei iute,boabe de fasole neagra si susan
-1 Lg ulei
-1 Lg  praf de usuroi
-sos de soia (in loc de sare),piper
ptr garnitura :
-600 g ciuperci
-3 legaruri mici de spanac ( le-am cumparat de la chinezii din dragon )
-5 catei de usturoi
-2 cm de radacina de ghimbir (sau 1 lg praf de ghimbir)
-1 Lg de seminte de susan
-ulei pentru prajit
-sare,piper

MOD DE PREPARARE :

-se amesteca sosul de ardei cu uleiul,praful de usturoi ,se imbraca bine fiecare bucata de peste si se lasa la rece,macar jumatate de ora.
-ciupercile(scurse bine de apa si uscate cu un servet,eventual le lasati de cu seara in frigider,sa se usuce bine) se taie felii si se trag la foc iute in unt,la sfarsit se asezoneaza cu sare si piper
-spanacul se taie fasii,se scurge bine de apa,daca aveti un bol de uscat salata,folositi-l.Daca folositi spanac congelat,nu stiu cum e,n-am incercat, va trebui scurs bine de apa
-semintele de susan se rumenesc usor,intr-o tigaita antiaderenta,fara ulei
-se incinge uleiul se adauga usturoiul zdrobit si ghimbirul,se rumenesc usor ,apoi se adauga spanacul,invartind constant,la foc iute,1-2 minute,pana se inmoaie,apoi se adauga semintele de susan si se inchide focul.Se potriveste de sare si piper.
-pestele se frige pe gratar,2 minute pe fiecare parte

-se serveste pe pat de ciuperci si presarat cu spanac.
Pofta buna!

17 comentarii:

  1. imi place atat de mult pestele si somonul in mod special incat nu pot decat sa exclam "BUNNNNNNNN"
    te pup ♥

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bunãtate ai pregãtit aici! când pun sos de soia am si eu grijã cu sarea, cã am pãtit-o:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Marinata suna fantastic, la fel cum arata somonul :)

    RăspundețiȘtergere
  4. ça a l'air très bon les photos sont magnifiques bravo
    bonne semaine

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred ca e demential. O sa incerc si eu reteta pentru ca imi plac si ciupercile si somonul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ne desfeti numai si numai cu bunatati:)))))Ce pofta mi-ai facut,doamne.......!!!!!!Pupici:x

    RăspundețiȘtergere
  7. MMM, buun, buun de tot, neaparat o sa incerc , este exact pe gustul meu

    RăspundețiȘtergere
  8. Suna minunat reteta ta de somon...tocmai am cumparat un somon de 4.5 kg...deci imi ramane si pentru a incerca retata ta ...sper sa reusesc s-o fac...Pupici si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Fetelor,combinatia a fost tare buna cu spanacul gatit astfel, a fost incredibil de bun.

    RăspundețiȘtergere
  10. Petronela incearca si sosul de piper verde,ca n-o sa-ti para rau,garantez !

    RăspundețiȘtergere
  11. sau cu pesto,ca la reteta mea de tilapia.

    RăspundețiȘtergere
  12. Minunata combinatia !!! Sa sti ca eu dupa aroma am venit....
    Te tzuc Panseluto !

    RăspundețiȘtergere
  13. que rica combinación ,luce espectacular,abrazos y abrazos.-

    RăspundețiȘtergere
  14. De-a dreptul bunaciune curata....pe gustul meu .

    RăspundețiȘtergere
  15. vad ca ne potrivim la gusturi,fetelor!

    RăspundețiȘtergere
  16. Une combinaison des plus gourmandes. J'aime beaucoup.
    A très bientôt

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...