duminică, 11 decembrie 2011
Somon la gratar cu ciuperci si spanac
De data asta am marinat somonul intr-o pasta de ardei iute,boabe de fasole neagra si susan ce am cumparat-o zilele trecute din Dragonul rosu si vroiam s-o incerc.Voi puteti folosi ce marinata doriti,dar sa aiba o tenta asiatica,din cauza garniturii pe care am folosit-o,respectiv a spanacului.
INGREDIENTE :
-5 felii de somon
-2 Lg de sos ardei iute,boabe de fasole neagra si susan
-1 Lg ulei
-1 Lg praf de usuroi
-sos de soia (in loc de sare),piper
ptr garnitura :
-600 g ciuperci
-3 legaruri mici de spanac ( le-am cumparat de la chinezii din dragon )
-5 catei de usturoi
-2 cm de radacina de ghimbir (sau 1 lg praf de ghimbir)
-1 Lg de seminte de susan
-ulei pentru prajit
-sare,piper
MOD DE PREPARARE :
-se amesteca sosul de ardei cu uleiul,praful de usturoi ,se imbraca bine fiecare bucata de peste si se lasa la rece,macar jumatate de ora.
-ciupercile(scurse bine de apa si uscate cu un servet,eventual le lasati de cu seara in frigider,sa se usuce bine) se taie felii si se trag la foc iute in unt,la sfarsit se asezoneaza cu sare si piper
-spanacul se taie fasii,se scurge bine de apa,daca aveti un bol de uscat salata,folositi-l.Daca folositi spanac congelat,nu stiu cum e,n-am incercat, va trebui scurs bine de apa
-semintele de susan se rumenesc usor,intr-o tigaita antiaderenta,fara ulei
-se incinge uleiul se adauga usturoiul zdrobit si ghimbirul,se rumenesc usor ,apoi se adauga spanacul,invartind constant,la foc iute,1-2 minute,pana se inmoaie,apoi se adauga semintele de susan si se inchide focul.Se potriveste de sare si piper.
-pestele se frige pe gratar,2 minute pe fiecare parte
-se serveste pe pat de ciuperci si presarat cu spanac.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
imi place atat de mult pestele si somonul in mod special incat nu pot decat sa exclam "BUNNNNNNNN"
RăspundețiȘtergerete pup ♥
Ce bunãtate ai pregãtit aici! când pun sos de soia am si eu grijã cu sarea, cã am pãtit-o:)
RăspundețiȘtergereMarinata suna fantastic, la fel cum arata somonul :)
RăspundețiȘtergereça a l'air très bon les photos sont magnifiques bravo
RăspundețiȘtergerebonne semaine
Yammmmmy de tot!
RăspundețiȘtergereCred ca e demential. O sa incerc si eu reteta pentru ca imi plac si ciupercile si somonul.
RăspundețiȘtergereNe desfeti numai si numai cu bunatati:)))))Ce pofta mi-ai facut,doamne.......!!!!!!Pupici:x
RăspundețiȘtergereMMM, buun, buun de tot, neaparat o sa incerc , este exact pe gustul meu
RăspundețiȘtergereSuna minunat reteta ta de somon...tocmai am cumparat un somon de 4.5 kg...deci imi ramane si pentru a incerca retata ta ...sper sa reusesc s-o fac...Pupici si o seara placuta!!!
RăspundețiȘtergereFetelor,combinatia a fost tare buna cu spanacul gatit astfel, a fost incredibil de bun.
RăspundețiȘtergerePetronela incearca si sosul de piper verde,ca n-o sa-ti para rau,garantez !
RăspundețiȘtergeresau cu pesto,ca la reteta mea de tilapia.
RăspundețiȘtergereMinunata combinatia !!! Sa sti ca eu dupa aroma am venit....
RăspundețiȘtergereTe tzuc Panseluto !
que rica combinación ,luce espectacular,abrazos y abrazos.-
RăspundețiȘtergereDe-a dreptul bunaciune curata....pe gustul meu .
RăspundețiȘtergerevad ca ne potrivim la gusturi,fetelor!
RăspundețiȘtergereUne combinaison des plus gourmandes. J'aime beaucoup.
RăspundețiȘtergereA très bientôt