Alta premiera la mine in bucatarie: pestele tilapia.Este un peste de apa dulce ,ce traieste prin apele Africii si ale Asiei.Carnea lui se aseamana cu crapul.L-am gatit simplu,la cuptor si ne-a placut.
INGREDIENTE :
-4 fileuri de peste mai mici
-2 Lg de sos pesto genovez
-2 catei de usturoi zdrobiti
-2 Lg ulei de masline,extravergine
-rozmarin verde
-sare,piper
MOD DE PREPARARE :
-fileurile de peste se sareaza se pipereaza
-pesto se amesteca cu usturoiul zdobit, uleiul de masline
-se ung bine fileurile de peste cu amestecul de pesto,apoi se pun intr-un vas termorezistent,uns cu putin ulei,Adaugati o jumatate de cana de supa de pui sau apa si acoperiti totul cu folie de aluminiu
-dati la cuptorul incins la 180* pentru aprox 15 minute.Dupa 10 minute scoateti folia de aluminiu.
-serviti cu rozmarin verde tocat fin si garnitura dorita,legume sau salata.Noi l-am mancat cu risotto.
Mamã!!! la pestisorul ãsta vin si eu...yummy:)
RăspundețiȘtergereAm luat si eu mai demult si mi-a placut foarte mult .
RăspundețiȘtergerePana dau eu fuga la pescuit in Africa sau Asia, am sa fac un crapcean autohton - ca tare mi-ai facut pofta de peste :P
RăspundețiȘtergereAlina, avem in Romania primul producator de Tilapia, proaspat proaspat. Eu cumpar de doua luni, saptamanal, pestele eviscerat cu 23 Ron/kg.la Bucuresti
Ștergerenicu,mie pestele asta mi se pare foarte aproape de crapul zis novac,adica chinezesc,care nu are gustul crapului romanesc pentru ca traieste altfel.De unde cumperi la pretul asta care e cam mare dupa parerea mea,ca eu l-am cumparat mai ieftin din super market
Ștergerearata minunat :*
RăspundețiȘtergeremi-ai facut o pofta de peste cum nu-ti imaginezi
pupici
Un poisson que je ne connais pas mais le plat est délicieux.
RăspundețiȘtergereA très bientôt
ce bunatate! mai ales cu usturoi :)
RăspundețiȘtergerefetelor,multumesc pentru vizita .
RăspundețiȘtergereParerea mea ca asta e un mod de a asezona si alte tipuri de pesti grasi.Pestele poate fi gatit si la abur,nu numai in cuptor.