luni, 5 decembrie 2011

Mancare de linte cu pui

O alta premiera pentru mine:lintea.Am mai folosit-o prima data cum 18 ani,linte rosie era,dar atunci nu ne-a convins.De data asta am incercat lintea verde,care isi pastreaza tinuta dupa gatit,nu se transforma in piure.Ce sa va spun,e ceva intre mazare si fasole,dupa parerea mea mult mai bune cele din urma.Am gatit-o mai romaneste si probabil ca ea e mult mai buna gatita dupa ceva reteta arabeasca sau asiatica.Dar asta a fost gustul nostru.A iesit buna,dar fara zvac,sa zic asa.

INGREDIENTE :

-500 g linte verde
-2 buc. piept de pui
-5+5 catei de usturoi
-2+1 buc ceapa
-1 buc ceapa rosie
-2 conserve mici de rosii decojite maruntite
-fulgi de ardei iute (optional)  
-sare,piper
-2 legaturi de marar tocat
-1 foaie de dafin
-1 Lg cimbru uscat

MOD DE PREPARARE :

-se spala lintea in mai multe ape,pana ramane apa curata ,apoi se lasa in castron ,acoperita de apa,timp de 3 ore,pentru hidratare
-carnea se lasa la scurs,in frigider,pana se usuca,apoi se taie fasii si se rumeste usor in ulei incins,la foc iute,apoi se scoate si se pune de-o parte
-in tigaia in care am rumenit carnea ,mai adaugam ulei daca e cazul si calim 2 dintre cepe, tocate,la sfarsit adaugam 5 catei de usturoi zdrobiti si inchidem focul.Amestecam ceapa cu lintea hidratata,rosiile tocate , o foaie de dafin si cimbrul.
-intr-o cratita ,stropim fundul ei cu putin ulei,repartizam carnea de pui,apoi adaugam amestecul de linte si deasupra asezam ultima ceapa galbena si cea rosii taiate rondele si ceilati 5 catei de usturoi,acestia din urma necuratati de coaja.
-punem cratita in cuptorul incins cam la 200*C pentru aprximativ 45-50 de minute,pana lintea e gata si ceapa rumenita frumos.Presaram cu marar tocat
Pofta buna!

9 comentarii:

  1. Ingredientele folosite sunt deosebite.Noi am fost obisnuiti sa preparam un anume tip de mancare care s-a tot repetat....dar ar trebui sa incercam sa diversificam..sa incercam lucruri noi......Felicitari, a iesit super!!!!!!Pupici:x

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai Maria,daca te uiti la eetele de e blogul meu,ai sai dai seama ca familia mea e alcatuita din piloti de incecare

    RăspundețiȘtergere
  3. tot zic ca fac si eu o papika cu linte si nu mai apuc :(( , tare bine arata preparatul tau !!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si pentru mine ar fi o premiera ca nu am facut linte deoarece nu mi-o solicita nimeni:)Cum a fost,ti-a placut?

    RăspundețiȘtergere
  5. wow, ce bine arata cu ceapa asa rumenita! sigur e delicioasa :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Teo,am scris la inceputul postului. N-as putea spune ca sunt fan linte, prefer fasolea sau mazarea,desi mancarea a iesit buna.Si mai cred ca e si mai buna facuta cu o carne mai grasa si folosit curry ca si condiment.Magandescca condiente arabesti sau asiatice s-ar potrivi bine la aceste boabe.

    RăspundețiȘtergere
  7. Catkitchen,daca faci mancare se folosesti linte verde,pentru ca cea rosie merge mai mult pentru supa,se terciuieste.

    RăspundețiȘtergere
  8. Emily,de buna a iesit buna,dar ma repet,i-ar face mult mai bine niste carne mai grasa.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...