luni, 16 ianuarie 2012

Taietei de orez crocanti, cu varza si ciuperci

Am refacut reteta de taietei crocanti postata aici,dar cu alte legume,adica varza chinezeasca si ciuperci.Nu pot sa va spun decat ca a fost extrem de gustos.Nu ma credeti? Incercati !
INGREDIENTE :
-300 g fidea de orez (un pachet)
-1 ceapa tocata sau 5-6 fire de ceapa verde
-1 varza chinezeasca (din cea care in unele magazine se numeste salata chinezeasca) mica.Puteui folosi si o jumatate de varza romaneasca mai mica
-1/2 ardei rosu taiat julienne
-2 morcovi taiati julienne sau dati pe razatoarea mare
-2,5 cm de radacina de ghimbir rasa sau 1 lg de praf de ghimbir
-1 ardei iute tocat (optional) sau fulgi de ardei iute
-1 lg pasta de ardei iute sau dulce,dupa gust
-500 g ciuperci de care vreti,eu am folosit champignon,feliate
-4 Lg (linguri) sos de soia
-4 Lg mirin (vin de orez) ,in lipsa puteti folosi vin alb demisec
-sare (atentie ca si sosul de soia e sarat,asa ca gustati ),piper
-ulei pentru prajit

MOD DE PREPARARE :

-in wok sau un vas inalt se pun cam 2-3 cani de ulei,se incing bine  la 180*C ,se pune pe rand cate o mana de taieiti de orez,zdobiti in prealabil.Ei se expandeaza in contact cu uleiul cald, ca peletele de creveti pe vemuri.Cum s-au expandat , se scot pe o hartie absorbanta.Operatia dureaza cateva secunde.Atentie ca uleiul sa fie bine incins.


- am tras ciupercile in putin unt,pana isi lasa apa,apoi le-am scos din wok si am prajit ceapa,morcovii si ardeii, ghimbirul, apoi am adaugat varza.Dupa ce s-a calit varza,am adaugat iarasi ciupercile ,sosul de soia,mirinul si ardeiul iute.Le-am mai lasat pe foc sa se imprieteneasca vreo 3-4 minute,am potrivit de sare si piper.
-am stins focul si am adaugat taieteii,am amestecat si am mancat cu spor .
Pofta buna!


12 comentarii:

  1. Pansy, imi iau repede betisoarele de mancat si vin la masa ca sigur se termina mancarica asta la cat de buna este! Buna rau! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. fuguta Andreea,betisoarele le poti lasa,ca mai am unele de rezerva !

    RăspundețiȘtergere
  3. Fara betisoare nu primesti la masa? Vrei nu vrei eu vin la masa, pana o sa fac si eu. M-ai imbolnavit cu varianta asta, deci trebuie sa incerc. Stii, a comentat cineva cu mare foc (doar sa gasesc unde, ca ma streseaza de cand am vazut!)ca de ce declaram ca suntem adeptiiu unei gastronomii exotice daca nu suntem din regiune? N-avem cum sa stim, ca nu avem cum, atata timp cat nu le preparam ca la origine - identic! De atunci imi sta in gat sa-i zic vreo doua, dar pana atunci o sa fac taieteii tai!

    RăspundețiȘtergere
  4. acuma Elena,sa stii ca a propos de asta am si io o poveste.am o cunostinta foarte apropiata care de mai bine de 40 de ani traieste in romania dar e de origine sud-est asiatica.e musulman,dar in tinerete mai manca mititei sau sarmalele nu le refuza.iti dai seama ca asta era ocazional.in general un om cumpatat la mancare si cu toate astea l-au diagnosticat acum cativa ani cu guta.ti-am spus toate astea,pentru ca doctorul,in final ia spus ca el trebuie sa manace ceea ce a fost invatat de mic sa manance (e in romania de la 20 si un pic de anisi acum are 68).ca organismul e oarecum programat in sensul asta.inclusiv fructele.ei pot sa manance banane si altele fara probleme,pe cand noi ,e indicat sa mancam fructele din zona noastra pentru o mai buna armonie a organismului si lipsa de probleme gastrice.asa ca ma gandesc ca ,acel comentariu de care spui,ar putea sa fie legat de acest aspect.pe de alta parte noi experimentam in viata si pe blogurile noastre fara sa facem o regula din acest mod exotic cum ii zice preopinentul,in a ne hrani.cred ca si lui o sa-i placa taieteii astia,daca-i spunem ca e fidea neaosa.
    in concluzie ,te primesc cu mare drag,cum am zis am betisoare de rezerva.Da'sa vezi ce bine le mananci cu furculita!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna. Am un premiu pe blog, trebuie sa raspunzi la 3 intrebari, nu stiu de ce se numeste premiu :P
    http://strumfa-bucatareste.blogspot.com/2012/01/premiu.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Delicioasa reteta! Usor de preparat si foarte estetica..(eu sunt un mare fan al mancarii chinezesti, asa ca deabia astept sa o incerc :)

    RăspundețiȘtergere
  7. In mod sigur e un mare adevar in spusele acelui medic. Dar, nu cred ca nu putem experimenta. Dupa cat de curioasa sunt si cat de mult imi plac alte gastronomii, mai de departe, mai ca-mi vine sa cred ca in alta viata n-am fost de pe aici. Hi, hi, hi. Si sunt in companie selecta - stiu ca si tie iti place, Mitinita, Dana, Andreea si mai sunt multe persoane de care nu-mi amintesc acum. Comentariul acela se dorea o ironie,usor obraznica si mi s-a parut ca vine de la o persoana total neinformata. Te pui cu pata de pe creierul meu? Noroc cu tine, de data asta trec cu vederea!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc strumfa,pentru leapsa,am sa ma ocup peste cateva zile de ea.

    RăspundețiȘtergere
  9. OE nu pot decat sa te incurajez s-o incerci,mai ales ca e simplu si rapid!

    RăspundețiȘtergere
  10. Elena,pai sigur ca ne place sa experimentam,ca altfel n-am scrie pe aici,iar pe comentatorul tau,lasa-l cu nedumerirea lui,poate pana la urma se prinde.

    RăspundețiȘtergere
  11. Si dacs asi savura o portie mare si tot nu m-as satura:).De ceva timp iubesc bucataria chinezeasca,japoneza...Arata tare bine si e de retinut. Xoxo

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...