INGREDIENTE :
-500 g cozi de creveti
-1 Lg (lingura) fish curry.In lipsa de curry pentru peste, folositi curry simplu
-2 linguri de tempura (in lipsa puteti folosi un aluat de clatite,in care sa puneti eventual 1/2 lg praf de copt,se poate si fara.In acest din urma caz apa de mai jos nu-si are sensul)
-1/2 ceasca apa pentru dizolvarea tempurei
-4 catei de usturoi
-1/2 ardei rosu
-1 cutie (250 ml) de smantana de gatit (se poate si cu smantana normala,fermentata )
-3 cm radacina de ghimbir tocata (sau 1 Lg de praf de ghimbir)
-1 cutie mica de compot de anans rondele,sau ananas proaspat taiat felii,12 felii)
-sare,piper
-2 lingurite sos de ardei dulce-iute
-lamaie pentru servit
MOD DE PREPARARE :
-astea sunt fish curry si tempura, ce le-am folosit.Zilele astea am sa postez retete pentru ele.Am amestecat 2 linguri de tempura cu apa rece si curry.
-crevetii decongelati (nu v-am spus ca am folositi cozi de creveti congelati) si lasati la scurs,i-am amestecat in aluatul de tempura si fish curry ,si i-am lasat asa cam 30 de minute
-intr-o tigaie,am pus 30 g unt sau putin ulei si am caramelizat feliile de ananas,dupa care le-am scos si le-am pastrat la cald
-apoi am stins totul cu smantana lichida si am dat un clocot
-crevetii i-am prajit in ulei incins,dupa care i-am scos pe un servet de hartie pentru a se scurge de uleiul excedentar
-in sos am adaugat crevetii scursi de ulei,i-am tinut pe foc impreuna mai putin de un minut ,dupa care am inchis focul
-deasupra am pus feliile de ananas si am presarat cu patrunjel tocat.De mancat i-am mancat stropiti cu zeama de lamaie.
Pofta buna !
Waw! ce minunatie ai preparat aici! Tare mult imi place combinatia si cred ca e delicios yumi,yumi.
RăspundețiȘtergerepupici
vaaai, ce-mi faci tu mie :) e combinatia mea preferata, as manca non stop creveti :)) pupicei
RăspundețiȘtergereoau cum arata@ musai trebuie sa gust si eu!
RăspundețiȘtergereArata foarte bine!
RăspundețiȘtergereMinunat! Minunat! Este o combinatie care merita sa fie apreciata la adevarata ei valoare! Nu stiu de ce, dar pe mine ma atrag teribil combinatiile astea cu iz exotic, cum ar fi crevetii tai deliciosi cu ananas, pui cu ananas, porc cu ananas... Iar povestea ta despre Balcik imi trezeste amintiri tare placute!
RăspundețiȘtergereCred ca este gustos!Pare o combinatie reusita.
RăspundețiȘtergereWauuu,ce bine arata!Iti doresc o seara frumoasa!
RăspundețiȘtergereNumai bunatati peste bunatati ne prezinti!!!Este minunata reteta :X Pupici!!!!
RăspundețiȘtergeresotul meu mananca des creveti cu sos de portocole, ma gandesc ca s-ar putea sa ii placa reteta asta. Tot caut niste retete bune de creveti :)
RăspundețiȘtergereDraga mea Pansy, te invit la un concurs la mine pe blog: http://kadiasfood.wordpress.com/2012/02/05/cupcake-concurs/
kadfia draga,am vazut concursul tau si am si executat cupcakeurile.sigur ca nu-s asa cum ai aratat tu acolo,pentru ca nu am rabdare sa fac asa ceva,plus ca nu-mi place pasta cu pricina.asa ca sa muncesti atata si sa dai la o parte decoratia,mi se pare cel putin masochist.asa ca eu raman la decoratrii gustoase,chit ca nu-s aratoase fata de standardul aratat de tine.
RăspundețiȘtergerefetelor,daca va plac crevetii,eu zic ca merita sa incer ati reteta.dulceata ei ,daca nu va place,o puteti balansa,dupa cum am spus cu suc de lamaie
RăspundețiȘtergereMargot,in atata zapada in care inoata tara asta,sigur reteta asta o sa-ti faca placere.gandul la vremurile insorite ale verii n-o sa mai fie atat de departe.
RăspundețiȘtergereAsta daca scapam de ninsorile ce incep maine
RăspundețiȘtergereEmily,is up to you,ca sa zic asa !
RăspundețiȘtergerefetelor,daca va plac crevetii,e o reteta ce merita incercata,eu fiind o iubitoare de creveti.
RăspundețiȘtergere