luni, 9 aprilie 2012

Electrolux duce Passion4Cooking la nivel nationa -Gulii umplute

Iata ca a venit vremea experientei retetelor ardelenesti ,alaturi de Electrolux .In ultimul moment,dar am reusit pana la urma sa particip.S-au acumulat cam multe pe capul meu tocmai acum,dar I"v done,vorba cuiva cunoscut !Am ales reteta asta,gulii umplute,pentru ca guliile sunt o leguma mult folosita in spatiul transilvan.Nu era supa fara gulie,cel putin in Maramures .La piata,zarzavatul de supe,ciorbe,continea si o felie de gulie mare. Mama facea si o mancarica cu gulii si multa smantana si marar,dar regalul erau guliile umplute.Din pacate acum,cand guliile sunt mai mult importate si sunt scumpe nu prea iti mai da mana sa faci acest fel de mancare.
INGREDIENTE :
-6 buc gulii fragede
-300 g carne tocata amestec
-1/2 ceasca orez
-1 ceapa tocata
-3 catei de usturoi zdrobiti
-1lingurita seminte de coriandru macinate
-1 lg cimbru
-2Lg(linguri) smantana
-sare,piper dupa gust
-fulgi de ardei iute dupa gust
-1 l supa de vaca  sau apa fierbinte
-3 Lg pasta de tomate
-100 ml smantana
-1 legatura de marar verde tocata
-2 legaturi patrunjel verde tocat
MOD DE PREPARARE :

-se aleg gulii mai mici si fragede.Se curata de coaja si se scobesc cu o lingurita
-se face umplutura amestecand carnea,orezul ceapa,usturoiul,ierburile,condimentele,cele 2 linguri de smantana, se gusta ,apoi se umplu guliile.Se pune un capacel de gulie deasupra fiecarei gulii.
-se stropeste fundul unui vas cu ulei,se aseaza pulpa scobita a guliilor ,apoi se aseaza guliile.
-se acopera totul cu supa sau apa fierbinte,se pune pasta de tomate si se lasa,cam 1 ora la clocotit usor.Apoi se pune smantana,cei 100 ml si se da la cuptor,pana ce guliile  sunt rumenite si sosul scazut si legat.

se servesc presarate cu patrunjel tocat si smantana !!! Multa!

25 de comentarii:

  1. Ce bine arata , farfiria e pentru mine , da? Succes !

    RăspundețiȘtergere
  2. Vio,mie imi plac tare guliile,asa ca nu pot sa spun decat ca sunt bune!

    RăspundețiȘtergere
  3. Una din retetele mele preferate! Candva o faceam des... Ar trebui sa reiau obiceiul.
    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  4. Un repas bien élaboré et sans doute délicieux!

    Bisous

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte tare ideea! nu stiam! Multa bafta Pansy! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. par delicioasa...eu nu am mancat decat guli crude, dar tare m-ai facurt curioasa cu aceste minunatii!

    RăspundețiȘtergere
  7. Alexandrina,nici eu nu am facut-o foarte de multa vreme,nici nu vreau sa va spun de cand,dar m-am gandit la ea de multe ori.La inceputul anilor mei de locuit in Bucuresti,acum aproape 30 de ani,su feream tare ca nu gaseam gulii nici la piata,nici la aprozar.Tarziu,dupa revolutie, au aparut si aici.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Anto ! Incearca guliile ca sunt bune sub orice forma :in supa,ciorba,salata (deci crude) .Am sa incerc sa le fac sufle si va spun cum e !

    RăspundețiȘtergere
  9. Ophelia,incearca-le fara grija.Pune prima oara felii mai mari intr-o supa,ce vezi ce aroma faina primeste supa si gusta gulia fiarta,ca sa te dumiresti daca iti place gustul.Dar daca iti place varza,conopida,iti va place si gulia,atata doar ca ea este mai dulce.

    RăspundețiȘtergere
  10. Super delicioase gulioarele!!!!Mama-soacra este experta in pregatirea lor!Pupici:X

    RăspundețiȘtergere
  11. Pai vezi, Maria,ca e o mancare care e pe nedrept neglijata,dar cred ca numai din ratiuni economice se intampla asta .

    RăspundețiȘtergere
  12. Ma servesc si eu cu o gulie, ca tare bine arata! Maica-mea punea mereu in supa o felie de gulie, vorba ta, dar nu o manca nimeni fiarta.

    RăspundețiȘtergere
  13. Paste fericit plin de bucurii si voie buna iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  14. Sarbatori fericite, sanatate si liniste iti doresc !

    RăspundețiȘtergere
  15. PASTE FERICIT ALATURI DE TOTI CEI DRAGI.

    RăspundețiȘtergere
  16. Un Paste fericit alaturi de cei dragi !

    RăspundețiȘtergere
  17. Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  18. N-am mai mancat gulii umplute de cand eram mica, ce pofta mi-ai facut! Sper ca ai parte de sarbatori fericite, pline de bucurie, draga Pansy!

    RăspundețiȘtergere
  19. Sarbatori pascale fericite alaturi de toti cei dragi tie !

    RăspundețiȘtergere
  20. Lumina sfanta a invierii sa-ti intre si in casa ta,sa-ti lumineze sufletul

    RăspundețiȘtergere
  21. Va multumesc tuturor pentru urari ! si binenteles va doresc si eu voua sarbatori fericite!Cristos a inviat!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...