miercuri, 25 aprilie 2012

Tarta cu ceapa caramelizata si branza de capra

A doua reteta din cartea Altetei Sale Regale Principesa Margereta ,pe care am facut-o ,este aceasta tarta cu ceapa confiata si branza.Este grozava,pentru ca puteti folosi reteta de ceapa confiata,s-o conservati in borcane bine inchise la frigider si s-o folositi  la o reteta de pate de ficat de pui,de exemplu,n-am sa spun foie gras,ca sa nu ma spurcati,carne de gasca sau rata,chiar si la porc.Dar veti vedea cum poate fi folosit,este extrem de gustos,asa ca va recomand reteta fara rezerve.Eu am facut tarta in forme individuale de 15 cm diametru.Dar puteti s-o faceti intr-o forma mare.Asta seara am incercat si aluatul foietaj,ca baza de tarta si a fost foarte bun.Atata doar ca dupa ce il coaceti si daca creste si va creste chit ca il intepati cu furculita, il striviti cu mana sau o furculita si abia apoi o umpleti.
INGREDIENTE :
6-8 persoane
Lg  lingura
lg lingurita

ptr blat
-75 g unt moale
-175 g faina
-50 g branza chedar sau alta branza tare,rasa
-2 oua batute
-2-3 Lg de apa
-1 vf de cutit de sare

ptr.umplutura
Daca o faceti in forme individuale asa cum am facut-o eu,socotiti cantitatile pentru o persoana ,tarta avand diametrul de 15 cm
-1 ceapa medie (100 g) /persoana
-50 g branza proapata de capra,sau telemea de oaie /persoana
-1 lg unt/persoana
-2 Lg otet balsamic/persoana
-1/4 lg zahar brun/persoana
-sare,piper dupa gust

MOD DE PREPARARE:

-din ingredientele de blat,amestecati bine si faceti un aluat omogen.Puneti aluatul,invelit cu folie de plastic alimetara,la frigider,timp de 20 de minute.Preincalziti cuptorul la foc mediu,170*C.Aluatul de la frigider,il intindeti pe un blat presarat cu faina,,il intindeti cu sucitorul,imbracati forma sau formele de tarta cu foaia de blat si dati la cuptor pentru 10-15 minute,pana aluatul se aureste usor.Apoi lasam aluatul sa se raceasca.,pana pregatim umplutura de ceapa caramelizata
-Topim untul intro tigaie potrivita,.la foc mic,sa nu se arda,apoi adaugam ceapa taiata solzisori,pana cand se inmoaie, adaugam zaharul brun,amestecand continu.Stigem cu  1-2 linguri de otet balsamic pentru fiecare  ceapa si lasam sa se reduca sosul,eventual putem adauga catreva linguri de apa,daca amestecul este prea uscat ,pana ceapa se glaseaza cu sosul  .Lasam la racit.
-peste blatul copt,asezam ceapa confiata





-apoi presaram branza de capra proaspata,sau de branza de oaie sfaramata,cui nu-i place branza de capra.

-punem tartele la cuptorul preincalzit la 180*C ,pana branza se topeste si se aureste frumos.
-servim tarta calda.

20 de comentarii:

  1. hummm... sont aspect et delicieux sa donne envie de manger!

    Bisous

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmmmm, bun. O sa incerc si eu in weekend ca imi place mult ideea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ceapa caramelizata si branza de capra?Suna excelent!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tare mult imi mai plac tartele sarate .
    Seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  5. mie imi place branza de capra! :d...arata foarte bine tarta asta!

    RăspundețiȘtergere
  6. Une délicieuse tarte de princesse.
    Je t'en prends une tranche.
    A bientôt

    RăspundețiȘtergere
  7. Ador combinatia asta ! Pusa pe lista! Pupici. xoxo

    RăspundețiȘtergere
  8. Elena,reteta de ceapa confiata e grozava!

    RăspundețiȘtergere
  9. Fetelor ,am vorbe putine,asa ca ma repet,e de incercat fara dubii reteta asta,daca va face cu ochiul.V-am spus ca am facut-o,rapid si cu aluat foietaj si a fost aproape la fel de buna.Ca de cand am reteta,imi fac mai multa cepa caramelizata si o tin la frigider in borcan inchis ermetic.Daca aveti sistemul de vidat de la zepter si mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nadji,je suis heureuse qur tu aime ma tarte !

    RăspundețiȘtergere
  11. Ana Maria Astept sa vad pozele tale !!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Am uitat sa va spun,ca tarta merge incalzita foarte bine la micrunde .

    RăspundețiȘtergere
  13. Super arata!... Cred ca e si fosrte buna...

    RăspundețiȘtergere
  14. wow, ador ceapa caramelizata! Te pup scumpa mea! Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  15. Musai sa incerc si eu ceapa caramelizata:)!!!!!Iar tarta in sine, este excelenta.Pupici:X

    RăspundețiȘtergere
  16. Puneti mana si incercati daca va place ! va asigur ca merita

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...