Reteta o am din caietul de retete al mamei mele.Sunt absolut bestiale cornuletele astea.Pe masura ce trece timpul sunt si mai bune.Nu au apucat, ca au fost devorate la petrecerea lui Tudor.
INGREDIENTE:
-250 g unt
-3 galbenusuri de ou
-500 g faina cernuta
-coaja de la o lamaie
-esenta de vanilie
-cam 5 Lg (linguri) de smantana sau cat inghite aluatul
-zahar vanilat
-1/4 lg ( lingurita )sare
-untura de porc,cam 3 Lg
ptr umplutura:
-500 g rahat turcesc taiat cubulete mici (am scris rahat turcesc, pentru ca altfel traducerea in engleza pentru rahat e shit :) )
sau
-150 g nuca macinata sau mac macinat
-150 g zahar
-50 ml lapte
-1 albus
-esente de vanilie si rom ,dupa gust
ptr ornat:
-200 g zahar praf pentru ornat
-3 pliculete de zahar vanilat
MOD DE PREPARARE:
Se framanta bine aluatul din faina cernuta,sare,galbenusuri ,coaja de lamaie,esenta de vanilie , unt si smantana.Smantana o punem treptat ca sa vedem cat inghite aluatul,care trebuie sa fie usor elastic.
Se formeaza un sul din aluat si se imparte in 4 bucati.
Fiecare bucata din cele 4 se intinde sub forma de cerc.Prima se unge cu untura de porc,in start subtire
Se adauga a doua foaie care se unge si ea cu untura si asa mai departe cu celelate 2 foi
La sfarsit cele 4 foi suprapuse se ruleaza
Se imparte sulul obtinut in 8 parti egale.
Se ia pe rand cate o parte,se aseaza cu sectiunea in sus si se intinde cu sucitorul in forma rotunda.
Se sectioneaza in forma de cruce cu un cutit ascutit,si tot asa,se impart mai departe in cate parti dorim.
Se pune umplutura dorita spre marginea exterioara si se ruleaza.
Se aseaza cornuletele in tava acoperita cu hartie de copt,se ung cu ou batut si se pun in cuptorul preincalzit la 200* C.Se coc cam 25-30 de minute la foc mediu.Ele nu trebuie sa fie prea bronzate,cum mi-a iesit mie ultima tava.
Dupa ce se racesc putin le pudram cu zahar praf amestecat cu zahar vanilat.
Din cantitatea asta mi-au iesi 3 tavi.
Penru umplutura de nuca se fierbe nuca cu zaharul si laptele pana iese un sirop gros,la sfarsit se aduga mirodeniile iar dupa ce compozitia s-a racit se adauga albsul de ou batut spuma.
Pentru umplutura de mac,se macina macul,se amesteca cu zaharul si 2 linguri de lapte si se fierbe pana se topeste zaharul si se incheaga putin amestecul.Dupa ce il racim adaugam albusurile batute spuma,zahar vanilat si amestecam.
une recette originale et qui parait délicieuse, j'aime beaucoup
RăspundețiȘtergerebonne journée
c'est tres ,tres bonne
RăspundețiȘtergereDe retinut aceasta reteta de cornulete.Multumesc
RăspundețiȘtergereWow... ce amintiri mi-ai trezit si ce pofta mi-ai facut :)
RăspundețiȘtergereArata spectaculos ;)
foarte faina reteta.pe asta n-o stiam.trebuie notata.pupici
RăspundețiȘtergereGata o fac si eu, in curand si vin cu impresiile, la cum arata sigur vor fi devorate intr-o secunda ;) O saptamana frumoasa
RăspundețiȘtergerePansy, tes gâteaux sont délicieux.
RăspundețiȘtergerej'ai une recette qui ressemble beaucoup à la tienne.http://saveursetgourmandises-nadjibella.blogspot.com/2009/11/petits-feuilletes-aux-loukoums.html
A bientôt.
Pansy,
RăspundețiȘtergereArata grozav cornuletele.
Se vede ca aluatul e crocant,fraged si se topeste in gura.
Imi place mult prima poza.
chiar ca-s bestiale! n-am mai mancat
RăspundețiȘtergerede-un car de vreme!
Doua premii te asteapta la mine pe blog.
RăspundețiȘtergerePup!
Super reteta!Am s-o incerc in curand!
RăspundețiȘtergerefetelor,n-o sa regretati. ! incercati-o.pare complicat dar nu e deloc,mai mult ia umplutul. cred ca am gresit reteta la umputura de nuca,am copiat-o de la prajirura de alaturi,am s-o refac numaidecat.
RăspundețiȘtergerecred ca untura de porc poate fi inlocuita cu unt moale sau ulei,dar savoarea i-o da cea de porc.
cred ca ardelencele stiu ce vorbesc eu despre reteta asta,de la mamele,bunicele lor.
nadjibella,nos petits gateaux ressambles vraiment.j'ai fait un petit commentaire chez vous.
RăspundețiȘtergereyafa,daca le-o faci o data nu mai scapi pe urma. ti-o cer mereu.asa am patit eu.stiam cat sunt de bune cornuletele astea,dar mi se parea complicat de facut.ceea ce nu e adevarat.mai mult dureaza umplutul,ca restul merge repede.asa ca eu acum fac reteta tripla si le-am inchis gura (cu cornulete).rezista bine in timp,chiar se fragezesc si devin mai gustoase.
RăspundețiȘtergereEu am pus ochii pe cornuletele tale, am sa le fac curindd ca am primit pachetel cu ceva rahat din Romania. O seara placuta
RăspundețiȘtergerecami ,le poti umple si cu nuca sau mac.la sfarsit s le pudrezi cu mult zahar,aluatul nefiind unul dulce.
RăspundețiȘtergereFELICITARI PENTRU TOATE RETETELE ,ESTE PT. PRIMA DATA CAND LE CITESC SI IMI PLAC FOARTE MULT, O SA INCERC CU PRIMA OCAZIE CORNULETELE ,CRED CA SINT SUPER ,EU ITI DORESC MULTA ,MULTA SANATATE SI FELICITARI TIE CIT SI LUI MAMICA DE LA CARE VAD CA AI RETETELE . TE PUP DIN BAIA MARE
RăspundețiȘtergeremultumesc rodica,pentru aprecieri si urari.ia-ti inima in dinti si incearca-le,ca merita.mai mult dureaza umplutul si coptul.dar dupa ce faci prima transa,urmatoarele merg snur.
RăspundețiȘtergerearata demential, am sa salvez reteta. eu am facut ieri ceva din 2 pachete unt, 150ml apa rece, un plic praf copt, coaja de la 1,5 lamaie, suc de lamaie aprox 2 lg, 1 lg otet mere , 4 lg zahar, 3 glabenusuri si faina cat a luat (undeva la 750 grame, tip 000), am impartit aluatul in 14 bilute. le-am intins pe rand, taiat in 8 si rasucit ca tine, umplutura a fost un amestec de ciocolata cu migdale macinate(nu am gasit rahat :( ) de rezultat sunt destul de multumita dar as fi vrut ceva care sa fie ca ale tale. am sa pregatesc reateta ta caci imi place fff mult :) (e tocmai ce cautam :D). am mai incercat acum o sapt si o reteta din aluat facut cu untura(dar fara oua in compozitie) si au iesit f bune, se topeau in gura ...
RăspundețiȘtergerele-am testat! sunt cele mai bune cornulete!
RăspundețiȘtergereAndreea,ma bucur ca ti-au placut si mai ales ca ti-au iesit !Dupa mine sunt cele mai gustoase cornulete,avantajul lor fiind ca tin si mult si sunt tot mai bune pe masura ce trece timpul.
Ștergere