O altă rețetă inspirată din cartea lui Ottolenghi, Jerusalem.Toate rețetele lui încercate până acum , mi-au plăcut foarte mult și nici asta nu face excepție.E o rețetă rapidă și potrivită pentru zilele călduroase, mai ales că găsiți sfecle gata fierte, dacă nu vreți să pierdeți vremea fierbând sfeclă.E o rețetă destul de iute, dar în cazul în care nu mâncați iute, puteți folosi pastă de ardei dulce pentru marinarea peștelui.Aproape întotdeauna există opțiuni, nu-i așa?
INGREDIENTE:
-2
fileuri de macrou
-1/2
linguriță chimion măcinat
-1/2
linguriță pastă de ardei harissa sau altă pastă de ardei iute
Ptr.
salsa:
-2
sfecle fierte și curățate
-o
portocală medie
-o
lămâie mică
-2
linguri de măsline Kalamata
-1/2
ceapă mică roșie tocată mărunt
-1/2
linguriță coriandru măcinat
-1/4
linguriță chimion măcinat
-1/4 de
linguriță paprica dulce
-1/4 de
linguriță fulgi de ardei iute
-o
lingură de ulei de măsline
-4 fire
de pătrunjel verde tocat
-sare,
piper după gust
1.Amestecați pasta harissa cu chimionul și
ungeți fileurile de peste cu ea, apoi dați-le la frigider pentru 30 de minute
sau până terminați salsa.
2.Sfeclele fierte și curățate de coajă se taie
cubulețe.Curățați portocala și tăiați-o cubulețe, la fel și jumătate din
lămâie.Eliminați sâmburii.Puneți într-un bol cuburile de sfeclă, portocală și
lămâie și adăugați măslinele, ceapa tocată și pătrunjelul tocat.
3.
Într-un alt bol amestecați uleiul, sucul de la cealaltă jumătate de lămâie,
coriandrul măcinat, chimenul măcinat, paprica dulce, fulgii de ardei iute.
4.Turnați uleiul cu mirodeniile peste legume,
amestecați și lăsați să se odihnească la temperatura camerei, pentru a se
întrepătrunde aromele.
5.Încingeți o tigaie antiaderentă cu puțin
ulei, adăugați fileurile de macrou cu pielea în jos și prăjiți la foc mediu,
aproximați 2,5 minute pe fiecare parte, depinde de cât de groase sunt
fileurile.
Poftă
bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu