Este perioada sparanghelului alb, care mie imi place mai mult decat cel verde.Mi se pare mai aromat si mai fin.Si pentru ca am primit de la draga mea Elena macris din recolta ei, am zis sa incerc combinatia dintre macris, tarhon si sparanghel. Rezultatul a fost pe gustul nostru.
INGREDIENTE
-500
sparanghel alb
-30 g unt
-o ceapă mică tocată mărunt
-200 ml smântână
-2 mâini de măcriş
-2 -3 fire de tarhon
-o lingură de amidon
-sare,piper alb
-un vârf de cutiti de nucşoară
MOD DE PREPARARE
1.Curăţaţi sparanghelul cu un cuţit sau
dispozitiv pentru legume, lăsând vârful intact.Tăiaţi şi îndepărtaţi un cm de
la baza lui (poate fi amar).
2.Ţineţi fiecare bucată de sparanghel între
două degete şi îndoiţi,aplicând presiune între degete.Rupeţi sparanghelul la
locul de inflexiune.Partea cu vârful va fi fragedă,partea rămasă va fi mai
lemnoasă şi dar va putea fi utilizată pentru o supă crema de
sparanghel.Fierbeţi sparanghelul în apă sau abur, timp de 10-15 minute,până ce
vârful unui cuţit intră uşor în el.
3.Sotaţi ceapa tocată mărunt în untul încălzit
într-o crăticioara, adăugaţi smântana, asezonaţi cu sare,piper şi nucşoară,
clocotiţi 2 minute apoi adăugaţi măcrişul şi frunzele de tarhon spălate şi tocate
şi amidonul dizolvat în puţină apă
rece.Mai daţi câteva clocote şi închideţi focul
4.Serviţi sparanghelul stropit cu sos, alături
de prosciutto crudo, de exemplu.
Poftă bună !
Hmmm, uite mi-ai dat o idee excelenta, chiar daca eu am niste sparanghel verde, ca asa s-a nimerit. Macris am, deci go it!
RăspundețiȘtergerePai vezi, ca tot sunt bune blogurile astea la ceva
RăspundețiȘtergere