A început sezonul rubarbei.Îmi place aroma ei subtilă și gustul acrișor, iar combinația cu căpșunile aromate și dulci, mi se pare foarte bună.De la rubarbă se folosește doar tija, frunzele fiind improprii pentru consumul uman, deoarece conțin acid oxalic.Oricum în magazine se vând doar tulpinile, așa că nu-i nici un pericol.
INGREDIENTE
-un pachet aluat foietaj
-o ceaşcă rubarbă tăiată felii
-2 ceşti de căpşuni tăiate cubuleţe
-50 g zahăr
-un plic zahăr vanilat
-1/4 lingurita scortisoara
-1-2 linguri de pesmet
-un ou batut pentru uns
MOD DE PREPARARE
1.Se taie tijele de rubarbă feliuţe şi
căpşunile cubuleţe
2.Se amestecă rubarba, căpşunile cu zahăr şi
zahărul vanilat
3.Aluatul foietaj se dezgheaţă, se întinde şi
se decupează 12 rondele de diametru potrivit pentru a îmbrăca pereţii formelor
de brioşă şi 12 rondele de diametru egal cu cel al formelor, ce vor constitui
capacul ce închide tarta.
4.Se unge cu ulei fiecare formă de brioşă cu
unt sau ulei, se tapetează cu rondelele cu diametru mai mare, se presară cu
puţin pesmet, se umple fiecare cu amestecul de fructe şi se închid cu rondelele
cu diametru mai mic, sigilând tarta de jur împrejur cu ajutorul degetelor.Se
ung deasupra cu ou bătut şi se fac în capac 2-3 mici orificii cu ajutorul vârfului unui cuţit, pentru a permite ieşirea aburilor
5.Se coc în cuptorul preîncălzit la 200
*C până ce capătă o culoare aurie
frumoasă.
Poftă bună !
Minunata combinatia.....imi place!
RăspundețiȘtergere