O altă rețetă inspirată de Ottolenghi și adaptată la ingredientele ce le găsim noi aici.Singurele diferențe fiind faptul că neavând arak sau ouzo ( băuturi pe bază de anason), am folosit coniac..De asemenea în loc de mandarine am folosit portocale.Rezultatul, însă, a fost remarcabil, așa că vă îndemn să încercați rețeta.
INGREDIENTE:
ptr.2 portii
-2
pulpe întregi de pui
- un bulb mediu de fenicul
- o portocală
Ptr.marinada:
Ptr.marinada:
-30 ml
coniac
-2
linguri ulei de măsline
-2
linguri suc de portocală
-2
linguri suc de lămâie
-o
lingură muștar cu bobițe
-o
lingură de zahăr brun
-o
lingură de cimbru
-o
linguriță de semințe de fenicul zdrobite
-sare,
piper după gust
MOD DE
PREPARARE:
1.Amestecați într-un bol toate ingredientele (
mirodeniile și lichidele ).
2.Tăiați portocala necurățata de coajă, dar
bine spălată, în felii de 5 cm grosime.
4.Adăugați carnea, portocala și feniculul la
marinadă, amestecați cu mâinile să fie fiecare bucată cuprinsă de
lichid.Acoperiți și dați la frigider de seara până a doua zi.
5.Preîncălziți cuptorul la 220 *C, așezați
puiul și restul marinadei într-o tavă pe un singur rând și coaceți timp de
aproximativ 35-45 de minute sau până ce carnea e rumenită și pătrunsă.
Poftă
bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu