sâmbătă, 31 mai 2014

Pui cu portocale si fenicul


 O altă rețetă inspirată de Ottolenghi și adaptată la ingredientele ce le găsim noi aici.Singurele diferențe fiind faptul că neavând arak sau ouzo ( băuturi pe bază de anason), am folosit coniac..De asemenea în loc de mandarine am folosit portocale.Rezultatul, însă, a fost remarcabil, așa că vă îndemn să încercați rețeta. 

INGREDIENTE:
ptr.2 portii
 -2 pulpe întregi de pui
 - un bulb mediu de fenicul

 - o portocală 
Ptr.marinada:
 -30 ml coniac
 -2 linguri ulei de măsline
 -2 linguri suc de portocală
 -2 linguri suc de lămâie
 -o lingură muștar cu bobițe
 -o lingură de zahăr brun
 -o lingură de cimbru
 -o linguriță de semințe de fenicul zdrobite
 -sare, piper după gust

 MOD DE PREPARARE:
 1.Amestecați într-un bol toate ingredientele ( mirodeniile și lichidele ).
 2.Tăiați portocala necurățata de coajă, dar bine spălată, în felii de 5 cm grosime.
 3.Tăiați bulbul de fenicul în jumătate, apoi fiecare jumătate în 4.

 4.Adăugați carnea, portocala și feniculul la marinadă, amestecați cu mâinile să fie fiecare bucată cuprinsă de lichid.Acoperiți și dați la frigider de seara până a doua zi.
 5.Preîncălziți cuptorul la 220 *C, așezați puiul și restul marinadei într-o tavă pe un singur rând și coaceți timp de aproximativ 35-45 de minute sau până ce carnea e rumenită și pătrunsă.
 6.Puteți servi presărată cu pătrunjel verde.

 Poftă bună ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...