Am găsit la Lidl în săptămâna italiană paste cu negru de sepie și paste cu ardei .Mă gândeam că alăturarea lor va fi și ceva bun și ceva estetic. Am ales să le fac un sos de creveți cu unt și whisky, dar puteți să folosiți și coniac. Binenteles că pastele colorate pot fi înlocuite cu unele obișnuite, iar rezultatul nu vă va dezamăgi, sunt sigură.
INGREDIENTE:
-300 g
paste linguine cu negru de sepie
-300 g
paste linguine cu ardei
-500 g
creveți cruzi
-50 g
unt
-2 fire
de cimbru
-30 ml
whisky sau coniac
-2
căței de usturoi zdrobiți
-sare,
piper după gust
-o
legătură de pătrunjel verde tocat
-un
ardei iute verde tocat
MOD DE
PREPARARE:
1.Se
fierb paștele conform indicațiilor de pe ambalaj, în apa cu sare.
2.Se
încinge untul într-o tigaie, se adaugă usturoiul zdrobit și creveții, cimbrul,
iar când încep să se înroșească se adaugă alcoolul.Se lasă să se evapore
alcoolul se asezonează cu sare și piper.Se presară cu pătrunjel verde tocat și
ardei iute feliat.
3.Se
așază în farfurie pastele cu ardei, apoi cele cu negru de sepie iar deasupra se
așază creveții.Se stropește cu sosul format în tigaie și se presară cu
verdeață.
Poftă
bună !
vai ce biiineee arataaaa :)
RăspundețiȘtergere