joi, 11 septembrie 2014

Pui cu broccoli

 Un fel de mâncare rapid de preparat, de inspirație asiatică. Dacă vreți să-l faceți mai iute puteți adăuga după gust fulgi de ardei iute, sau chiar un ardei iute curățat de semințe.Ca să nu mai spun că puteți folosi conopidă în loc de broccoli, sau puteți folosi și conopidă și broccoli. 

INGREDIENTE:
 -2 piepturi de pui dezosate și fără piele
 -o legătură de ceapă verde tocată
 -1/2 de ardei roșu tăiat cubulețe
 -2 căței de usturoi zdrobiți
 -2,5 cm de rădăcină de ghimbir rasă
 -3 linguri sos de soia
 -un broccoli
 -o lingură de susan alb
 -o lingură de susan negru (opțional)
 -sare, piper după gust
 -o linguriță ulei de susan

 MOD DE PREPARARE:
 1.Spălați și desfaceți broccoli în florete și fierbeți de jumătate, de preferința în abur ( circa 5 minute)
 2.Tăiați pieptul de pui cubulețe, stropiți-l cu o lingură de sos de soia și prăjiți-l în wok sau altă tigaie încăpătoare, la foc iute, până ce este pătruns.


 3.Adăugați partea albă de la ceapă, usturoiul, ghimbirul, ardeiul, sotati-le, apoi adăugați cozile de ceapă verde, broccoli și sosul de soia.Amestecați cu grijă și lăsați să se evapore tot lichidul. Asezonati cu sare dacă mai este nevoie și piper.Închideți focul și stropiți cu o linguriță de ulei de susan și presărați semințe de susan.

 Poftă bună ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...