Am gătit vinetele în multe feluri, mai ales că îmi plac foarte mult.Am găsit rețeta asta foarte simplă și gustoasă, din cauza sosului, la Gordon Ramsey.Se pare că este o rețetă de inspirație marocană. Singurul ingredient deosebit, dar care face diferență, este pasta de susan, tahini, care acum este accesibilă în supermarketuri.Pe net o să găsiți și rețete ca să vă faceți propria pastă de susan, dacă doriți.
INGREDIENTE:
-o
vânătă mare
-sare,
piper după gust
-ulei
pentru uns și stropit
-o
linguriță de rozmarin tocat
Ptr.sos:
-3
linguri de iaurt
-o
linguriță de pastă de susan tahini
-o
linguriță de zeamă de lămâie
-o
linguriță de miere
-un
cățel de usturoi zdrobit
-1-2
linguri de apă fierbinte
MOD DE
PREPARARE:
1.Tăiați vânătă rondele de un cm grosime,
presărați rondelele cu sare, puneți-le în strecurătoare și lăsați-le la scurs
timp de 30 de minute
2.Presați ușor vinetele pentru a înlătura
excesul de suc, ungeți-le cu ulei din belșug și presărați-le cu piper și rozmarin
3.Frigeti rondelele de vinete pe grătarul
încins, pe fiecare parte, până se rumenesc.
4.Așezați vintele fripte într-un castron sau
pe o tavă de servit și stropiți-le cu ulei de măsline.Lăsați-le de-o parte.
5.Într-un castronaș, amestecați ingredientele
pentru sos, mai puțin apa caldă.Dacă iese prea gros îl puteți subția cu cele
1-2 linguri de apă caldă.
6.Serviți vinetele stropite cu sosul de iaurt,
alături de lipie caldă.
Poftă
bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu