joi, 18 septembrie 2014

Vinete cu sos de iaurt si tahini


 Am gătit vinetele în multe feluri, mai ales că îmi plac foarte mult.Am găsit rețeta asta foarte simplă și gustoasă, din cauza sosului, la Gordon Ramsey.Se pare că este o rețetă de inspirație marocană. Singurul ingredient deosebit, dar care face diferență, este pasta de susan, tahini, care acum este accesibilă în supermarketuri.Pe net o să găsiți și rețete ca să vă faceți propria pastă de susan, dacă doriți. 

 INGREDIENTE:
 -o vânătă mare
 -sare, piper după gust
 -ulei pentru uns și stropit
 -o linguriță de rozmarin tocat
 Ptr.sos:
 -3 linguri de iaurt
 -o linguriță de pastă de susan tahini
 -o linguriță de zeamă de lămâie
 -o linguriță de miere
 -un cățel de usturoi zdrobit
 -1-2 linguri de apă fierbinte

 MOD DE PREPARARE:
 1.Tăiați vânătă rondele de un cm grosime, presărați rondelele cu sare, puneți-le în strecurătoare și lăsați-le la scurs timp de 30 de minute
 2.Presați ușor vinetele pentru a înlătura excesul de suc, ungeți-le cu ulei din belșug și presărați-le cu piper și rozmarin
 3.Frigeti rondelele de vinete pe grătarul încins, pe fiecare parte, până se rumenesc.
 4.Așezați vintele fripte într-un castron sau pe o tavă de servit și stropiți-le cu ulei de măsline.Lăsați-le de-o parte.
 5.Într-un castronaș, amestecați ingredientele pentru sos, mai puțin apa caldă.Dacă iese prea gros îl puteți subția cu cele 1-2 linguri de apă caldă.
 6.Serviți vinetele stropite cu sosul de iaurt, alături de lipie caldă.

 Poftă bună ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...