INGREDIENTE:
-1,3 kg costiță
afumată
-o lingură pastă de
ardei iute sau dulce
-o linguriță
coriandru măcinat
-o linguriță cimbru
mărunțit
-500 ml bere blondă
-2 linguri de miere
diluată în apă
-500 g fasole
-o țelină mică
-3-4 căței de usturoi
zdrobiți
-100 ml ulei
-sare, piper după
gust
-2 cepe mari tăiate
solzișori
MOD DE PREPARARE:
1.Spălăm fasolea și o
punem în apă rece la hidratat, de seara până a două zi.Când observăm că a
absorbit toată apa, o spălam și o acoperim iarăși cu apă rece.Procedăm așa cel
puțin de 3 ori.Acest tratament reduce timpul de gătire și elimină în mare parte
inconvenientele balonării.Dacă nu avem timp să procedăm astfel, o punem la
fiert și schimbăm 3 ape în timpul fierberii, în cazul de față având grijă
ca ultima apă să fie zeama în care a
fiert costița și să adăugăm și țelină curățată și tăiată bucățele mai mici.
2.Cât timp fasolea se
hidratează, fierbem timp de 20 de minute,de preferința în oala cu presiune,
costița afumată.Ea nu trebuie să fie complet fiartă ci doar de jumătate.
Scoatem costița și o lăsăm la răcorit cât să putem pune mână pe ea. Păstrăm de
asemenea o ceașcă de apa în care a fiert .
3.Presărăm costițele cu coriandru măcinat, cimbru, sare
și piper.Apoi le ungem cu pastă de ardei și miere și le așezam într-o tavă
potrivită ce va merge la cuptor. Adăugăm berea și dăm la cuptorul încins la foc
mediu, având grijă să stropim din când în când carnea cu sosul din tavă. După
15 minute întoarcem costițele, le coacem 20 de minute, apoi le întoarcem din
nou. Dacă lichidul din tavă scade și se impune să mai adăugăm, folosim din apa
rezervată în care a fiert costița. Când furculița intră cu ușurință în carne,
mai ungem costițele o dată cu miere și lăsăm încă 5-10 minute până se formează
crusta lucioasă. Când sunt gata, le scoatem din cuptor, le acoperim cu folie de
aluminiu și le lăsăm să se odihnească 10-15 minute.
4.Fasolea fiartă se
strecoară, păstrând o cană din zeama în care a fiert, după care se pasează
într-un blender sau mixer vertical împreună cu uleiul și usturoiul, până ajunge
la consistența dorită. Asezonați fasolea bătută cu sare.
5.Cele două cepe
tăiate solzișori se călesc în ulei timp de aproximativ 10-15 minute, până ceapa
capătă o culoare aurie sau arămie, după cum vă place.
6.Servim costița
alături de fasolea acoperită cu ceapă prăjită.
Poftă bună!
This info is worth everyone's attention. Where can I
RăspundețiȘtergerefind out more?
My homepage ... กำจัดปลวก