Am incercat la clatitele astea, sa folosesc lapte de cocos in loc de lapte de vaca si rezultatul a fost multumitor.Clatitele au iesit fin aromate si putin dulci .A meritat incercarea, asa ca v-o propun si voua, daca sunteti amatori de clatite.
INGREDIENTE:
INGREDIENTE:
-200 g
făină
-600 ml
lapte de cocos
-3 ouă
-o
lingură de ulei
-o
lingură de rom
-o
linguriță extract de vanilie
-1/2
linguriță sare
-coaja
rasă de la o lămâie
MOD DE
PREPARARE:
1.Se
mixează ouăle, uleiul, romul, sarea, făina apoi se adaugă laptele câte puțin,
pentru a nu se forma cocoloașe. La sfârșit se adaugă coaja rasă de lămâie.Dacă
pe parcurs, cât prăjim clătitele aluatul se îngroașă, putem să-l subțiem cu
puțin lapte sau apă minerală.
2.Încingem tigaia, o ungem cu ulei cu ajutorul
unei pensule, apoi punem câte un polonic din amestecul de clătite, sau cât este
necesar pentru a acoperi întreagă suprafața a tigăii.Prăjim clătitele pe ambele
părți.când sunt gata le punem într-o cratiță sau pe un platou, dar avem grijă
să fie tot timpul acoperite pentru a nu se usca marginile.Cum mie imi plac marginile sa fie putin crocante, le-am lasat descoperite.
Poftă
bună !
Sfat : nu puneți zahăr sau zahăr vanilat în
compoziție, pentru că vi se vor lipi de tigaie la prăjire și nu le veți putea
întoarce.Folosiți extract de vanilie sau esență de vanilie.
Minunate!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc !
Ștergere