A venit randul si unei retete turcesti.Daca va plac ouale trebuie neaparat sa o incercati, pentru ca este extrem de gustoasa si se face foarte repede.
INGREDIENTE:
INGREDIENTE:
-4 ouă foarte proaspete
-60g
unt
-o
ceapă tăiată solzișori
-250 g
iaurt ( am folosit iaurt grecesc)
-o
linguriță de paprica (dulce, iute sau afumată după cum doriți)
-sare
după gust
MOD DE
PREPARARE:
1.Topiți 20 g de unt într-o tigaie și rumeniți
la foc mic, ceapă tăiată solzișori , după care o scoateți din tigaie și
lăsați-o să se răcorească.
2.Amestecați ceapa cu iaurtul, potriviți de sare și împărțiți iaurtul în patru castronașe, de 5-7 cm diamentru.
3.Poșarea ouălor: spargeți fiecare ou în câte un castronel , cu grijă, să nu afectați gălbenușul. Aduceți apa împreună cu o lingură de oțet, la fierbere într-o oală suficient de mare (cât să cuprindă cele 4 ouă fără să se atingă unul de celalat) ,reduceti focul, cat apa doar sa aiba bule de aer formate, asta corespunde la 80*C și adăugați în el pe rând ouăle, tinand intai castronul cateva secunde in apa calda. Apa trebuie să fiarbă foarte încet. Fierbeți ouăle 3-4 minute, apoi scoateți-le pe rând cu ajutorul unei spumiere și puneți-le pe un șervet de hârtie absorbant.După ce și-au lăsat excesul de apă, așezați câte un ou în fiecare castronaș cu iaurt.
2.Amestecați ceapa cu iaurtul, potriviți de sare și împărțiți iaurtul în patru castronașe, de 5-7 cm diamentru.
3.Poșarea ouălor: spargeți fiecare ou în câte un castronel , cu grijă, să nu afectați gălbenușul. Aduceți apa împreună cu o lingură de oțet, la fierbere într-o oală suficient de mare (cât să cuprindă cele 4 ouă fără să se atingă unul de celalat) ,reduceti focul, cat apa doar sa aiba bule de aer formate, asta corespunde la 80*C și adăugați în el pe rând ouăle, tinand intai castronul cateva secunde in apa calda. Apa trebuie să fiarbă foarte încet. Fierbeți ouăle 3-4 minute, apoi scoateți-le pe rând cu ajutorul unei spumiere și puneți-le pe un șervet de hârtie absorbant.După ce și-au lăsat excesul de apă, așezați câte un ou în fiecare castronaș cu iaurt.
4.Topiți restul de 40 g de unt într-o crăticioară mică, adăugați paprica,eu am folosit paprica iute afumata, amestecați, după care stropiți ouăle cu acest amestec.
Sfat: daca ouale nu sunt foarte proaspete, puneti oul spart intr-o strecuratoare sa se scurga albusul care este mai lichid, ramanand doar cel care este mai solid.In felul acesta nu se vor mai forma la posat filamentele acelea de albus, putin aratoase si va iesi oul perfect.
Poftă
bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu