V-am mai spus ca îmi place păstrăvul somonat, cum se numește la noi .Am încercat tot felul de rețete, iar asta mi s-a părut a fi printre cele mai bune.Simplu, marinat cu o marinadă fin aromată și gătit la cuptor.
INGREDIENTE:
-un
păstrăv curcubeu sau somonat,( cum se numeste la noi)de circa un kg
-1/4
linguriță ienibahar măcinat
-2
linguri de ulei
-o
lingură de pastă de rodii
-o
linguriță de zahăr brun
-fulgi
de ardei iute după gust
-o
linguriță zeamă de lămâie
-sare, piper dupa gust
-o rodie
-ulei de susan pentru servit
MOD DE
PREPARARE:
1.Amestecați uleiul cu ienibaharul, crestați
peștele din loc în loc și apoi frecati-l
cu această marinadă.Acoperiți-l cu folie și dați-l la rece pentru cel puțin o oră.
2.Amestecați pasta de rodii cu zeama de
lămâie, zahărul și fulgii de ardei , presărați peștele cu sare , apoi ungeți-l
cu amestecul obținut și pe exterior și pe interior.
3.Așezați peștele în tava acoperită cu hârtie
de copt sau folie de aluminu și coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 *C, timp
de 15-20 de minute, până ce peștele este pătruns.
4. Serviți
peștele presărat cu sâmburi de rodie alături de garnitura și/sau salata dorită.
Poftă
bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu