luni, 6 aprilie 2015

Pastrav somonat la cuptor cu rodie

V-am mai spus ca îmi place păstrăvul somonat, cum se numește la noi .Am încercat tot felul de rețete, iar asta mi s-a părut a fi printre cele mai bune.Simplu, marinat cu o marinadă fin aromată și gătit la cuptor.

 INGREDIENTE:
 -un păstrăv curcubeu sau somonat,( cum se numeste la noi)de circa un kg
 -1/4 linguriță ienibahar măcinat
 -2 linguri de ulei
 -o lingură de pastă de rodii
 -o linguriță de zahăr brun
 -fulgi de ardei iute după gust
 -o linguriță zeamă de lămâie
-sare, piper dupa gust
-o rodie
-ulei de susan pentru servit

 MOD DE PREPARARE:
 1.Amestecați uleiul cu ienibaharul, crestați peștele din loc în loc și apoi frecati-l  cu această marinadă.Acoperiți-l cu folie și dați-l  la rece pentru cel puțin o oră.
 2.Amestecați pasta de rodii cu zeama de lămâie, zahărul și fulgii de ardei , presărați peștele cu sare , apoi ungeți-l cu amestecul obținut și pe exterior și pe interior.
 3.Așezați peștele în tava acoperită cu hârtie de copt sau folie de aluminu și coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 *C, timp de 15-20 de minute, până ce peștele este pătruns.
 4. Serviți peștele presărat cu sâmburi de rodie alături de garnitura și/sau salata dorită.


 Poftă bună ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...