O friptură de sărbătoare, că tot am sărbătorit Sfântul Gheorghe, așa că nu pot decât să-i mulțumesc Liei, știe ea de ce. Nu e complicat de făcut, iar sosul este o nebunie, merge să-l folosiți și la prepararea altor zburătoare. Ca să nu spun că ies și două feluri de mâncare din fazan: supă și friptură. Un adevărat răsfăț.
INGREDIENTE:
-un fazan
-2 morcovi
-un păstârnac
-2 cepe
-4 căței de usturoi
-150 g bacon feliat fin
-100 ml vin alb dulce
MOD DE PREPARARE:
1.Fierbeți fazanul în apă cu sare și o ceapă întreagă timp de 20-60 de minute depinde de mărimea lui.De data asta a durat aproape o oră. Supa rezultată se păstrează pentru mai târziu, când vom face o supă cu găluști.
2.Scoateți-l din supă, asezonati-l cu sare și piper și lăsați-l la răcorit.
3.Decupați pieptul fazanului, tăiați-l în două, decupați pulpele.Dacă doriți decupați și aripile (fără ultimul segment).Ungeți bucățile de carne cu unt și înveliți-le în bacon.
4.Stropiți o tavă care să cuprindă carnea, cu ulei, faceți un pat de legume din ceapă, morcovi și păstârnac tocate, apoi așezați carnea deasupra.Adăugați vinul și o cană de supă, acoperiți cu folie și dați la cuptorul încins la foc mediu.După 15 minute scoateți folia, stropiți bucățile de fazan cu sosul din tavă și coaceți-le încă aproximativ 15-20 de minute, până ce sunt frumos rumenite.
5.Scoateți carnea din tavă, lăsați-o acoperită la odihnă. Dacă e nevoie deglasati tava cu puțină supă, dacă nu, turnați legumele și sosul într-un castron și pasați până obțineți un sos fîn. Asezaonati-l cu sare și piper și adăugați o lingură de vin. Încălziți sosul rezultat, dați-i câteva clocote să se evapore alcoolul, apoi puneți-l în sosieră.
6.Serviți fazanul alături de cartofi piure,cazul meu, orez sau alte legume stropite cu sosul fripturii.
Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu