Încet, încet, iaca începe anul acesta sezonul înghețatelor.Sunt simplu de făcut, atâta doar că așteptarea e mai lungă.Dar merită. Rețetă asta, este una de bază, varianta fără ouă. Dumneavoastră puteți să-i adăugați dacă doriți, fructe, cacao, etc.
INGREDIENTE:
Măsura
cana=240 ml
-o cană
de zahăr
-o cană
de lapte 3,5 % grăsime
-400 ml
frișcă
-o
lingură extract de vanilie sau esență de vanilie după gust sau 2 plicuri zahăr vanilinat
-un
vârf de cuțit de sare
-2
picături de gel colorant galben (opțional)
MOD DE
PREPARARE:
1.Amestecați într-un bol, laptele cu zahărul,extractul de vanilie sau zahărul vanilinat dacă folosiți, cu un tel, până se topește zahărul.
2.Adăugați frișca și colorantul, daca doriti sa folositi (eu am folosit) și
omogenizați. Fără colorant, înghețata va fi albicioasă, neconținând gălbenușuri de ou.
3.Puneți bolul în frigider să se răcească
bine, 2-4 ore.
4. După
această perioadă fie puneți preparatul în bolul mașinii de înghețată și mixați
20-30 de minute și procedați după indicațiile aparatului dumneavoastră, fie
mixați cu un mixer obișnuit, apoi îl puneți într-o cutie de plastic acoperită
bine și dați la congelator 3-4 ore.Dacă nu ați folosit mașina de înghețată, din
30 în 30 de minute scoateți amestecul din congelator și mixați-l , pentru a
preveni formarea cristalelor de gheață( de aproximativ 4 ori). Dacă ați folosit
mașina de înghețată, puneți amestecul în cutie și dați la congelator, tot 3-4
ore, dar nu mai este nevoie să amestecați din jumătate în jumătate de oră. Va
rezulta o înghețată cremoasă și gustoasă în ambele cazuri.
5.Serviți-o ornată după dorință.
Poftă
bună!
Excelent :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Iuliana !
ȘtergereAstazi am facut si eu inghetata asta fara oua, dupa reteta ta...Imi place sa trec peste pasul principal, cel cu fierberea galbenusurilor; parca-mi trece pofta pana una-alta...Buna reteta!
RăspundețiȘtergereSi eu zic asa mai ales ca poate fi folosita ca baza pentru inghetate si cu alte arome.
Ștergere