Macroul este un pește nedreptățit zic eu, probabil pentru că este un peste ieftin.Cu toate acestea este un pește foarte bogat în nutrienți ( acizi grași omega3, proteine, minerale, vitamine) și are și un gust bun.Și cum în ultima vreme se găsește în magazine și în stare proaspătă, vă sugerez să-l folosiți pe acesta, mai degrabă decât pe cel congelat cine știe în ce condiții.
INGREDIENTE:
ptr.3 portii
-6 fileuri cu piele, de macrou proaspat
-sucul
de la o lămâie
-sare,
piper cu lămâie după gust
-o
linguriță de semințe de fenicul
-2
dovlecei
-2
legături de ceapă verde
-2
căței de usturoi
-100 ml
vin alb sec
-200 ml
de smântână de gătit
-3
linguri de mărar tocat
-pătrunjel și felii de lămâie pentru decorat
MOD DE
PREPARARE:
1.Se
stropesc fileurile cu zeamă de lămâie, ulei, sare, piper cu lămâie, semințe de
fenicul.
2.Se
curăță usturoiul și se toacă.Se spăla ceapa și se taie bucăți de 4 cm
lungime.Dovleceii se taie pe lung,
bastonașe de 4 cm lungime și 1-2 cm lățime.
3. Se
călește ușor usturoiul în ulei, se
adaugă dovleceii și se prăjesc circa 5 minute.După 3 minute se adaugă și ceapa
verde.Apoi se adaugă vinul, se lasă să clocotească ușor să se evapore alcoolul,
se adaugă smântâna, se condimentează cu sare și piper și se presară cu mărar
verde tocat.
4.Peștele se frige pe grătarul încins , întâi
cu pielea în jos, circa 2-3 minute pe fiecare parte.
5.Se
servește peștele alături de garnitura de dovlecei, decorată cu mărar sau
pătrunjel verde și felii de lămâie.
Poftă
bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu