duminică, 24 mai 2015

File de macrou la gratar cu dovlecei si ceapa verde


Macroul este un pește nedreptățit zic eu, probabil pentru că este un peste ieftin.Cu toate acestea este un pește foarte bogat  în nutrienți ( acizi grași omega3, proteine, minerale, vitamine) și are și un gust bun.Și cum în ultima vreme se găsește în magazine și în stare proaspătă, vă sugerez să-l folosiți pe acesta, mai degrabă decât pe cel congelat cine știe în ce condiții. 

INGREDIENTE:
ptr.3 portii

 -6 fileuri cu piele, de macrou proaspat
 -sucul de la o lămâie
 -sare, piper cu lămâie după gust
 -o linguriță de semințe de fenicul
 -2 dovlecei
 -2 legături de ceapă verde
 -2 căței de usturoi 
 -100 ml vin alb sec
 -200 ml de smântână de gătit
 -3 linguri de mărar tocat
 -pătrunjel și felii de lămâie pentru decorat

 MOD DE PREPARARE:

 1.Se stropesc fileurile cu zeamă de lămâie, ulei, sare, piper cu lămâie, semințe de fenicul.
 2.Se curăță usturoiul și se toacă.Se spăla ceapa și se taie bucăți de 4 cm lungime.Dovleceii  se taie pe lung, bastonașe de 4 cm lungime și 1-2 cm lățime.
 3. Se călește ușor usturoiul  în ulei, se adaugă dovleceii și se prăjesc circa 5 minute.După 3 minute se adaugă și ceapa verde.Apoi se adaugă vinul, se lasă să clocotească ușor să se evapore alcoolul, se adaugă smântâna, se condimentează cu sare și piper și se presară cu mărar verde tocat.
 4.Peștele se frige pe grătarul încins , întâi cu pielea în jos, circa 2-3 minute pe fiecare parte.
 5.Se servește peștele alături de garnitura de dovlecei, decorată cu mărar sau pătrunjel verde și felii de lămâie.


 Poftă bună! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...