Îmi plac checurile pentru că sunt un dulce ușor de făcut și combinațiile de arome aș spune că sunt nelimitate, așa că le poți face cu ce ai prin casă sau frigider.Rețeta aceasta îmi place și mai mult, pentru că textura checului este ușor umedă, nu este seacă, așa că eu vă îndemn s-o încercați.
INGREDIENTE:
-125 g unt
-125 ml lapte
-300 g făină
-200 g zahăr
-2 ouă
-2 pliculețe zahăr vanilat sau o lingură de extract de vanilie
-un vârf de cuțit de sare
-un pliculeț praf de copt
- o ceașcă de afine
MOD DE PREPARARE:
1.Cerneți făina și amestecați cu praful de
copt
2.Frecați untul spumă, adăugați zahărul,
zahărul vanilat, sarea și frecați în continuare.
3.Adăugați ouăle pe rând și mixați până ce
compoziția se deschide la culoare.
4.Incorporați cu ajutorul unei linguri de lemn
jumătate cantitatea de făină, apoi jumătate cantitatea de lapte. Repetați până
ce incorporați întrega cantitate de făină și lapte. Dacă iese prea groasă
compoziția subțiați-o cu 1-2 linguri de lapte.
5.Puneți compoziția în tava unsă cu unt,
așezați deasupra fructele scurse bine, date în prealabil prin făină, presați-le
ușor să intre în aluat.
6.Coaceți la 180 *C, foc mediu, timp de
aproximativ 40-50 de minute, până trece proba scobitorii, lăsați să se răcorească în formă, apoi puteți să-l scoateți pe un grătar.
7.Serviți checul pudrat cu zahăr praf.
Poftă bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu