Nu știu alții cum sunt, dar pe mine, hamsiile mă duc cu gândul la vară și la mare. Nu știu nici în ce dispoziție oi fi fost, dar când am dat peste hamsiile astea, o frumusețe altfel, n-am stat pe gânduri și am cumpărat, deși curățatul lor e cam migălos și răbdarea nu e punctul meu forte.Dar a meritat.
INGREDIENTE:
-500 g hamsii
-3-4 linguri făină
-o lingura de boia
dulce
-o linguriță praf
curry
-sare
-lămâie pentru servit
Ptr. mujdei:
-4 căței mari de
usturoi
-o linguriță de sare
-o linguriță de oțet
-ulei
MOD DE PREPARARE:
1.Curățați hamsiile
de intestine, spălați-le și lăsați-le la scurs.Eventual le ștergeți cu prosop
de hârtie, să nu mai fie ude.Sărați-le.
2.Amestecați într-un
bol făina, boiaua, praful de curry , după care dați peștișorii prin amestecul
de făină și prăjiți-i pe ambele părți,
într-o tigaie întinsă și încinsă, plină 1/3 cu ulei. După ce sunt gata,
scoateți-i pe un prosop de hârtie pentru a se scurge surplusul de ulei. Dacă peștișorii sunt mai mici puteți înfige mai mulți, câți încap pe o scobitoare și în felul acesta puteți întoarce mai mulți odată .
3.Intretimp faceți
mujdeiul zdrobind cățeii de usturoi cu sare și oțet, până se face o emulsie,
apoi adăugați uleiul puțin câte puțin, amestecând continu ca la maioneză, până
ajungeți la cantitatea dorită.
4.Serviți peștișorii
stropiți cu suc de lămâie și mujdei,
eventual alături de mămăliguță aromatizată cu rozmarin, că e la modă.Noi i-am mâncat simplu, ca pe semințe.
Poftă bună !
Nota: Puteti folosi in amestecul de faina ce condimente va plac.Ma gandesc ca seminte zdrobite de fenicul cu piper si coaja de lamaie, e o varianta de incercat.Asa ca, imaginatia sa zburde !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu