miercuri, 9 septembrie 2015

Muschiulet de porc cu ceapa si branza






Noi vara, deși este cald, mâncăm și carne, de regulă alături de diferite salate.Iată un un fel de friptură simplă, rapidă si garantez ca e gustoasă. Voi puteți însoți friptura de garnitura sau salata dorită.Sigur că friptura asta o puteți face si iarna nu numai vara. 

INGREDIENTE:
 -2 mușchiuleți de porc mai mari
 -125 g mozzarella rasă sau ruptă bucățele
 -o ceapă roșie mare
 -sare, piper după gust
 -ulei
 -oțet balsamic

 MOD DE PREPARARE:

 1.Mușchiuleții se taie felii transversale groase de 2 cm.Se sărează se piperează și se lasă la odihnă 15 minute, după care se rumenesc pe ambele părți într-o tigaie antiaderentă cu foarte puțin ulei.
 2.Ceapa se taie solzi , dar nu fini.
 3.Se unge un vas termorezistent, se așază bucățile de carne una lângă altă, se presară cu mozzarella, apoi cu solzii de ceapă și se stropesc cu oțet balsamic.Se coace în cuptorul încins la foc maxim, până ce brânza se topește și se rumenește.Puteți folosi grilul cuptorului, dacă aveți, procesul e mai rapid.
 4.Se servește alături de ganitura sau salata dorită.

 Poftă bună ! 

4 comentarii:

  1. Buna. Azi am facut muschiulet de porc cu foi de dafin si bulion :) de citeam mai repede reteta asta il faceam asa muschiuletul. Pare gustos. Poate incerc maine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu spun ca poti sa-l incerci fara frica si sunt convinsa ca o sa-ti placa.

      Ștergere
  2. Este vorba de muschiuletii mici de la ceafa porcului , da ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu sunt chiar de la ceafa, dar e vorba de muschiuletii de porc

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...