marți, 2 februarie 2016

Chifle englezesti (English muffins)


De mult vroiam să fac ouă Benedict, dar pentru asta, intâi trebuia să fac chiflele englezesti, numite English muffins. Sunt niște chifle coapte în tigaie, pe aragaz, iar rezultatul este unul delicios: crocante la exterior și pufoase la interior.Sunt simplu și rapid de făcut, atâta doar că trebuie să așteptăm să dospească. Foarte gustoase și pot fi mâncate foarte bine și cu altă umplutură sau pur si simplu cu unt si dulceață. Rețeta o am dintr-o carte de rețete de care cred ca v-am mai pomenit, numita Old fashioned muffin recipes.

 INGREDIENTE:
 -500 g făină cernută
 -un plic de drojdie instant
 -300 ml lapte
 -60 g unt 
 -1/2 linguriță sare
 -o linguriță zahăr
 -2 linguri făină de porumb

 MOD DE PREPARARE:
 1.Se amestecă făina cernută cu drojdia uscată.
 2.Se încălzește laptele până aproape de fierbere, apoi se adaugă untul, zahărul și sarea.Se amestecă până ce acestea se topesc, apoi se lasă laptele la răcorit, până devine doar călduț.


 3.Se adaugă amestecul de lapte călduț, gradual la cel de făină, se frământă până se obține un aluat fin și elastic. Se lasă aluatul la dospit, într-un vas uns cu ulei, acoperit, într-un loc călduț până își dublează volumul.


 4.Se pune aluatul dospit pe blatul de lucru înfăinat și se întinde o foaie de circa un deget grosime sau un cm. Se decupează aluatul rondele, cu ajutorul unui pahar sau al unei forme de aproximativ 10 cm diametru.Se presară cu făina de mălai pe ambele părți, se acoperă cu un șervet curat și se mai lasă la dospit până își dublează înălțimea.

 5.Se încinge o tigaie unsă cu ulei și se așază în ea chiflele, câte încap și se coc aproximativ 15 minute, până sunt rumenite pe ambele părți, întorcăndu-le frecvent de pe o parte pe alta, în acest timp. Se așază într-un coș acoperite cu un șervet curat.
 6.Se taie în jumătate și se pot mânca cu ce umplutură doriți. Se pot păstra acoperite cu șervet și pungă de plastic până la 3 zile.Se pot reîncălzi tăiate în jumătăți, în tigaie, fără nici un adaos de ulei.



 Poftă bună ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...